Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένα μέρος της αριστεράς κλείνει το μάτι στη βία

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένα μέρος της αριστεράς κλείνει το μάτι στη βία
Η Όλγα Κεφαλογιάννη Eurokinissi

Όταν βάζεις ιδεολογικό πρόσημο στη βία, η βία φέρνει και άλλη βία, δήλωσε η πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

“Tα θέματα ασφάλειας θα είναι πολιτικό διακύβευμα στις επόμενες εκλογές. Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο χειρότερα για τη χώρα. Δυστυχώς έχουμε συνεχώς επεισόδια που αναδεικνύουν το πρόβλημα της ασφάλειας..Ας μην κάνουμε λαϊκά δικαστήρια. Υπάρχει μια τάση στην κοινωνία να πολώνεται διαρκώς. Ο πολίτης βάζει ιδεολογικές παρωπίδες και φίλτρα και προτάσσει τη σύγκρουση αντί της ψυχραιμίας. Το ερώτημα είναι: Συμφωνούμε όλοι ότι είμαστε με το νόμο και την τάξη; Δεν είναι αυτονόητο για όλους. Ένα μέρος της αριστεράς κλείνει το μάτι στη βία, ανάλογα με το θύμα και το θύτη βάζουν μπροστά τα ζητήματα της δημοκρατίας που αλλιώς μπορεί να τα ξεχάσουν’. Τις επισημάνσεις αυτές έκανε η τομεάρχης πολιτισμού και αθλητισμού της ΝΔ, βουλευτής Α Αθήνας Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανο.

Και πρόσθεσε αναφερόμενη στον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου: “Για την αυτοδικία έχει προβλέψει ο Ποινικός Κώδικας. Τα ζητήματα ασφάλειας είναι πολύ σημαντικά. Δεν έχουμε δει την ίδια ευαισθητοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα θύματα είναι άλλα, όταν πρόκειται για στελέχη της ΝΔ που προηλακίστηκαν, ή για τον Παπαδήμα που έλαβε τρομοδέμα ή για τον άτυχο φοιτητή στου Φιλοππάπου”. 

Κατά την κα Κεφαλογιάννη προέχει η αστυνόμευση, η επιτήρηση, μέτρα για τους τοξικοεξαρτώμενους. “Η καταδίκη από όλους μας -συνέχισε- της βίας απ όπου και αν προέρχεται είναι επιβεβλημένη, Επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε μπει μεγάλη τάξη στην Αθήνα, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, είχαν μπει σε μια σειρά. Το βασικό είναι να πιστεύεις ότι πρέπει να προσφέρεις αυτό το δικαίωμα στους πολίτες. Όταν βάζεις ιδεολογικό πρόσημο στη βία, η βία φέρνει και άλλη βία. Η ΕΛΑΣ έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί, το θέμα είναι πώς δίνει η πολιτική ηγεσία την κατεύθυνση. Με τον κ. Τόσκα δεν είδαμε ισχυρή πολιτική βούληση. Η κυβέρνηση δεν το έχει πραγματικά στην ατζέντα της το θέμα της ασφάλειας. Κλείνει τα μάτια στη δράση συγκεκριμένων ομάδν που δεν της είναι ξένες και καλλιεργεί στην κοινωνία την τάση της πόλωσης”.

Κατά την πρώην υπουργό, “ο νόμος Παρασκευόπουλου ξεχαρβάλωσε τελείως το σύστημα και πρέπει να καταργηθεί”. Σε σχέση με το εμπάργκο στην ΕΡΤ από τη ΝΔ είπε ότι είναι “αποτέλεσμα διαβημάτων προς τη διοίκηση της ΕΡΤ που λειτουργεί σαν κυβερνητικό φερέφωνο και όχι σαν BBC όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Παππάς. Δεν μας συμφέρει το εμπάργκο αλλά ήταν η κορύφωση των διαβημάτων μας που έπεσαν στο κενό. Χρειάζεται πολυφωνία δεν είμαι υπέρμαχος των εμπάργκο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα