Ολοκλήρωση των εργασιών του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ

Δεύτερος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών
Δεύτερος γύρος του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών EUROKINISSI

Οι συζητήσεις αφορούσαν ζητήματα ασφάλειας και κυρίως θέματα τρομοκρατίας, αστυνομικής συνεργασίας και κυβερνοασφάλειας και τη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού ζητήματος

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία οι συζητήσεις του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ. Οι συζητήσεις αφορούσαν ζητήματα ασφάλειας, με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θέματα αστυνομικής συνεργασίας και κυβερνοασφάλειας και τη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί διμερής συνάντηση, στην οποία, από την ελληνική πλευρά, παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησε ο κ. Chad Wolf, εκτελών χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Στρατηγικής.

ADVERTISING

Ακολούθησε αμέσως μετά συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών σε πλήρη σύνθεση.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό και ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα. Επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία κατανόηση των δύο μερών, η πολύ καλή εξέλιξη της διμερούς συνεργασίας και επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της.

Συμφωνήθηκε, επίσης, επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Ουάσιγκτον. Ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network