ΟΛΠ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλά στην δεύετρη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του Economist "19η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση" την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλά στην δεύετρη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του Economist "19η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση" την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας υπέβαλε ο κ. Ανωμερίτης, διαφωνόντας με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμένος Πειραιώς

Την παραίτησή του υπέβαλε έπειτα από μακρά θητεία ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, μετά από συνάντηση συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ.Ανωμερίτης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει επίσης συνάντηση συνεργασίας την Πέμπτη και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

"Η κυβέρνηση μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ΑΕ, επί του οποίου διαχρονικά η θέση μου είναι σαφής: Τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες" σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Ανωμερίτης, που τονίζει πως αντιλαμβάνεται τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, κάτι που δεν του επιτρέπει όμως να μεταβάλει τις θέσεις του για το λιμάνι.

"Εάν παρόλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ [...] δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω" ολοκληρώνει ο νυν διευθύνων σύμβουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρ. Μακρή: Αυξήσεις, ξεπουλήματα, εγώ δεν πρόκειται να τα ψηφίσω

Άρθρο 'φωτιά' στο ISkra: Η ρήξη με τους δανειστές έχει καταστεί αναγκαία λύση

SHARE:

24Media Network