Συζήτηση για τα υγειονομικά μέτρα: Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Συζήτηση για τα υγειονομικά μέτρα: Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα
Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας Eurokinissi

Κυρώνεται στη Βουλή η ΠΝΠ για τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα, στη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτή την ώρα στο βήμα βρίσκεται ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας και ότι δεν πρέπει τώρα να χαλαρώσουμε για να μην το πληρώσουμε ακριβά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ζήτησε άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και τόνισε ότι η κρίση δεν πρέπει να γίνει ευκαιρία για παλινόρθωση φθαρμένων πρακτικών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, πρόκειται για μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση α) της από 25.2.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού” (Α΄ 42), β) της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (Α΄ 55) και γ) της από 14.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” (Α΄ 64)».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα