Ομόφωνη απόρριψη της άρσης ασυλίας Βούτση

Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, στην Ολομέλεια της Βουλής την τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για αιτήσεις άρσης ασυλίας Βουλευτών, στην Ολομέλεια της Βουλής την τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Όχι στην άρση είπαν και οι 176 παρόντες βουλευτές στην Ολομέλεια. Απορρίφθηκε και η αίτηση άρσης ασυλίας του Σάκη Παπαδόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ)

Την πρόταση άρσης της ασυλίας του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, απέρριψε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής αφού και οι 176 παρόντες βουλευτές ψήφισαν «όχι» στην ονομαστική ψηφοφορία.

Η μηνυτήρια αναφορά εγκαλούσε τον Πρόεδρο της Βουλής για «εσχάτη προδοσία» διότι δεν συνέχισε την επιτροπή που είχε συγκροτήσει η προκάτοχός του Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Οι βουλευτές απέρριψαν όμως και την πρόταση άρσης της ασυλίας του ιατρού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, για καταγγελίες εναντίον του από άλλον ιατρό στο νοσοκομείο Τρικάλων. Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 155 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 20 και ένας δήλωσε «παρών».

SHARE:

24Media Network