Ομόφωνη θετική ψήφος για την άρση της ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση

Ομόφωνη θετική ψήφος για την άρση της ασυλίας του Κ. Μπαρμπαρούση
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης στην ολομέλεια Eurokinissi

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ελέγχεται για την αντίσταση που προέβαλε στην σύλληψή του μετά τις προτροπές του προς τον Στρατό για πραξικόπημα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με την θετική ψήφο και των 157 παρόντων βουλευτών η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση. Ο βουλευτής της Ναζιστικής οργάνωσης ελέγχεται για αντίσταση κατά της αρχής κατά τις προσπάθειες για την σύλληψή του μετά την παρέμβασή του στην Βουλή όταν είχε ζητήσει από τον Στρατό να κάνει πραξικόπημα και να εκτελέσει τους Προκόπη Παυλόπουλο, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε, μετά κι από δικό του αίτημα, την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση με 136 ψήφους υπέρ, 19 ψήφους κατά και δύο παρών. Ο Γ. Κυρίτσης ελέγχεται για ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» την περίοδο που συμμετείχε σε αυτό ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». «Δεν έκανα κάτι παράνομο, πιστεύω στην Δικαιοσύνη» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Κυρίτσης στο σχετικό υπόμνημα που υπέβαλλε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version