Ορκίστηκε ελληνίδα πολίτης η Κωνσταντίνα Κούνεβα

H Κωνσταντίνα Κούνεβα
H Κωνσταντίνα Κούνεβα MOTIONTEAM

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα έγινε και τυπικά την Παρασκευή ελληνίδα πολίτης. Πώς αποτύπωσε τις σχετικές στιγμές στο facebook.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα μπορεί να μην εκλέχθηκε τελικά ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε ωστόσο μετά από σχεδόν 20 χρόνια μόνιμης παραμονής στη χώρα να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και να ορκιστεί ελληνίδα πολίτης.

Η σχετική διαδικασία έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Γραφείο Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής και η κ. Κούνεβα την κατέγραψε με εκτενές ποστάρισμα στο facebook.

Σ' αυτό αναφέρει τα εξής: "Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου ως Έλληνας πολίτης». Μ' αυτά τα λίγα λόγια σήμερα, 31/5/2019, μαζί με πολλούς άλλους, είχα τη μεγάλη χαρά να ορκιστώ Ελληνίδα πολίτης. Οδός Υπατίας 6, 1ος όροφος. Γραφείο πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου, που εδώ και χρόνια βρήκαμε στην Ελλάδα τη νέα φιλόξενη πατρίδα, σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο στον στενό χώρο του γραφείου, ανάμεσα σε ράφια με εκατοντάδες φακέλους,υπογράψαμε το πρακτικό της ορκωμοσίας, ακούσαμε τον επικεφαλής της υπηρεσίας να εξηγεί τα επόμενα βήματα της αναπόφευκτης γραφειοκρατίας και να απαντά υπομονετικά στις τελευταίες ερωτήσεις μας. Ύστερα ακουμπήσαμε ο ένας το χέρι στον ώμο του άλλου, φτιάχνοντας μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα, κι επαναλαμβάνοντας τις 24 λέξεις του όρκου, ορκιστήκαμε καθένας στην τιμή του ή σε όποιον θεό και σύμβολο πιστεύει. Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν ακόμη και στους πιο ταπεινούς χώρους".

SHARE:

24Media Network