Καμία φαντασία! Η Μελάνια Τραμπ αντέγραψε την ομιλία της Μισέλ Ομπάμα

Καμία φαντασία! Η Μελάνια Τραμπ αντέγραψε την ομιλία της Μισέλ Ομπάμα

Οι εκπληκτικές ομοιότητες της χθεσινής ομιλίας της συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ με την αντίστοιχη ομιλία της Μισέλ Ομπάμα το 2008

Η χθεσινή ομιλία της Μελάνια Τραμπ στο Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, στο Κλίβελαντ, ήταν στα περισσότερα σημεία της πανομοιότυπη με την ομιλία της συζύγου του νυν προέδρου Ομπάμα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών, το 2008.

Στo λόγο που εκφώνησε η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ είναι ξεκάθαρο ότι αντέγραψε σχεδόν κατά γράμμα στα περισσότερα σημεία την ομιλία της Μισέλ Ομπάμα από την πρώτη νύχτα του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Ντένβερ, πριν οκτώ χρόνια.

Δείτε τις εκπληκτικές ομοιότητες των δύο ομιλιών κομμάτι-ανά-κομμάτι:

Μελάνια Τραμπ: “Από τη νεαρή μου ηλικία, οι γονείς μου με σημάδεψαν με αξίες. Όπως ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις στη ζωή, ότι τα λόγια σου είναι συμβόλαιο και ότι πρέπει να κάνεις αυτό που λες”.

Μισέλ Ομπάμα: “Ο Μπαράκ κι εγώ μεγαλώσαμε με πολλές κοινές αξίες: ότι πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις στη ζωή. Ότι ο λόγος σου σε δεσμεύει, ότι πρέπει να κάνεις αυτό που λες και να συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους με σεβασμό και αξιοπρέπεια”.

Μελάνια Τραμπ: “Αυτό είναι ένα μάθημα που θα μεταδώσω και στον γιο μας. Χρειάζεται να μεταδίδουμε τα μαθήματα αυτά στις γενιές που θα ακολουθήσουν, γιατί θέλουμε τα παιδιά σε αυτή τη χώρα να ξέρουν ότι το μόνο όριο που μπορείς να βάλεις στα επιτεύγματα τους είναι η δύναμη να ονειρεύονται και η θέληση να δουλέψουν γι’ αυτά”.

Μισέλ Ομπάμα: “Ο Μπάρακ και εγώ χτίσαμε τη ζωή μας πάνω σε αυτές τις αξίες και στο να τις μεταφέρουμε στην επόμενη γενιά. Θέλουμε τα παιδιά μας και όλα τα παιδιά της χώρας μας να ξέρουν ότι το μόνο όριο που μπορείς να βάλεις στα επιτεύγματα τους είναι η δύναμη να ονειρεύονται και η θέληση να δουλέψουν γι’ αυτά”.

 

Τα σχόλια περί λογοκλοπής έχουν εύλογα επισκιάσει το περιεχόμενο της ομιλίας της συζύγου του δισεκατομμυριούχου υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα, η οποία στην προσπάθαεια της να επαινέσει τα προσόντα του Τραμπ, επικεντρώθηκε στη μετανάστευση στις ΗΠΑ και στην αγάπη της για το σύζυγό της.

Άνθρωποι πίσω από την καμπάνια της Τραμπ απάντησαν στο σάλο που ξέσπασε, με μία ανακοίνωση. “Γράφοντας την ωραία ομιλία της, η ομάδα της Μελάνια κράτησε σημειώσεις από τις πηγές έμπνευσης της ζωής της και, σε ορισμένες περιπτώσεις, περιέλαβε αποσπάσματα που αντανακλούν τις ίδιες τις σκέψεις της. Η εμπειρία της μετανάστευσης της Μελάνια και η αγάπη της για την Αμερική τροφοδότησαν αυτήν την ομιλία και διασφάλισαν την επιτυχία της…”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jason Miller, ο ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας της.

Η ίδια η Μελάνια είχε υποστηρίξει στο NBC νωρίτερα: “Της έριξα μια ματιά, και αυτό ήταν όλο, επειδή την είχα γράψει εγώ… με όσο το δυνατόν λιγότερη βοήθεια”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δύο ομιλίες, τη μια δίπλα στην άλλη, και να μας πείτε τη γνώμη σας…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα