“Όχι” από Λαλιώτη σε συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε συγκυβέρνηση με ΝΔ

“Όχι” από Λαλιώτη σε συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Ο Κώστας Λαλιώτης Eurokinissi

«Ο θετικός αυτοπροσδιορισμός με τον αυτόνομο λόγο, την αυτοδύναμη στρατηγική και τον διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ιστορικές αντιστροφές της ταυτότητάς μας και της στρατηγικής μας» επισημαίνει με επιστολή στο «Βήμα».

Ευθέως κατά του ενδεχομένου νέας συγκυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ με τη Νέα Δημοκρατίας τάσσεται ο Κώστας Λαλιώτης, διαφοροποιούμενος από την επιλογή της «στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο θετικός αυτοπροσδιορισμός με τον αυτόνομο λόγο , την αυτοδύναμη στρατηγική και τον διακριτό πρωταγωνιστικό λόγο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ιστορικές αντιστροφές της ταυτότητάς μας και της στρατηγικής μας» αναφέρει με επιστολή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Κώστας Λαλιώτης και τονίζει με νόημα, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει συγκυριακά, αδιέξοδα και ανιστόρητα μέτωπα κυβερνητικής συνεργασίας, που εγκλωβίζουν και ακυρώνουν τη δυναμική, τη διαδρομή και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξής μας».

“Καθαροί στρατηγικοί στόχοι”

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά θα αποκτήσουν ξανά ευρύτατο και ζωτικό ιδεολογικό, κοινωνικό, πολιτικό και προγραμματικό χώρο» επισημαίνει ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός και υπογραμμίζει: «Μόνον με αυτούς τους καθαρούς στρατηγικούς στόχους μπορούν να ταυτιστούν και να συμπορευτούν συμμετοχικά και ενεργά εκατομμύρια πολίτες, που έχουν διαχρονικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Παράταξή μας. Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ, η Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και μια Προοδευτική-Ριζοσπαστική Κεντροαριστερά θα μπορούν να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, δυναμική και προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

“Η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιατάρακτη”

Ο Κ. Λαλιώτης απαντά και στα σενάρια που τον φέρουν να φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η δική μου σχέση με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη, με την Κεντροαριστερά και με το ΚΙΝΑΛ, είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιατάρακτη, είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».

«Οι ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες και συνδέονται άρρηκτα με μία 45χρονη ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» επισημαίνει και τονίζει:

«Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής και της Κεντροαριστεράς ως δημοκρατικού προοδευτικού πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο τους, την αυτοδύναμη στρατηγική τους και τον καταλυτικό διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο τους. Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, σαφείς προγραμματικές θέσεις με όρους αντιπαράθεσης και σύγκρουσης τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ και τη Δεξιά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα