Π. Σκουρλέτης: Ποτίζουν το δέντρο της ακροδεξιάς όσοι στη ΝΔ χωρίζουν τους Έλληνες σε πατριώτες και προδότες

Π. Σκουρλέτης: Ποτίζουν το δέντρο της ακροδεξιάς όσοι στη ΝΔ χωρίζουν τους Έλληνες σε πατριώτες και προδότες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

"Κατά καιρούς υπήρξε ανοχή ως απότοκο ενός κλίματος στους κύκλους της ΕΛΑΣ", ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Νews 24/7 στους 88,6 σχετικά με την στάση της αστυνομίας απέναντι στον χρυσαυγίτικο εξτρεμισμό.

Με αφορμή την χρυσαυγίτικη επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέα και πριν μεταβεί στην Καλαμάτα για να δώσει συνέντευξη τύπου μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησε  στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: “Πριν από τον Κωνσταντινέα ήταν ένα μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν ο κ. Μπουτάρης. Δεν τσουβαλιάζονται όλες οι περιπτώσεις. Αλλο το λυντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου και άλλο οι επιθέσεις με πολιτικό πρόσημο. Εδώ και χρόνια και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα η επίσημη έκφραση της φασιστικής δεξιάς η Χρυσή Αυγή είναι καθηλωμένη. Εχουμε παραφυάδες ακροδεξιές που εμφανίζονται. Εχει σημασία πώς ασκεί το κάθε κόμμα πολιτική για να μην τροφοδοτεί τέτοιου είδους απόψεις, για να υπάρχει ένα στέρεο δημοκρατικό μέτωπο. Οποιος έχει επιφύλαξη για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν κατατάσσεται στους ακροδεξιούς. Αλλά κάποιος ποτίζει το δέντρο της ακροδεξιάς όταν προσπαθεί να χωρίσει τους Ελληνες σε πατριώτες και προδότες. Κάποια στελέχη της ΝΔ έχουν μπει σε τέτοια λογική σκέψης. Χαιρετίζω την καταδίκη της επίθεσης στον Κωνσταντινέα από τη ΝΔ αλλά αυτό πρέπει να συνοδεύεται από ένα τείχος στη μισαλλοδοξία”. Τις κατηγορίες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησε το διχαστικό κλίμα ο κ. Σκουρλέτης της απέρριψε με το επιχείρημα ότι “αυτό είναι ένα ξεπλυμένο αφήγημα που φτιάχτηκε τα πρώτα χρόνια του μνημονίου όταν απέντανη στην έντονη κοινωνική διαμαρτυρία για την κατεδάφιση των δικαιωμάτων του λαού, αντί για άλλης απάντησης στα δίκαια αιτήματα, αυλλήβδην κάθε διαμαρτυρία βαφτιζόταν ως όσμωση με την ακροδεξιά”.

Σε σχέση με τη στάση της αστυνομίας απέναντι στον χρυσαυγίτικο εξτρεμισμό είπε ότι “κατά καιρούς υπήρξε ανοχή ως απότοκο ενός κλίματος στους κύκλους της ΕΛΑΣ. Δεν υπάρχει τέτοια αντίληψη στους ανώτερους αξιωματικούς στην ηγεσία της ΕΛΑΣ. Δεν είναι πια όπως σε προηγούμενα χρόνια. Μην εμπλέκουμε τη φασιστική βία με έναν ιδιότυπο ρατσισμό και συντηρητισμό που κατέχει διάφορες ομάδες. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά στους ρυθμούς της Δικαιοσύνης και στην πρακτική της αστυνομίας. Αλλο η γενικευμένη βία άλλο το οργανωμένο έγκλημα άλλο η μικροπαραβατικότητα. Είναι ένα εύκολο προαπαγανδιστικό παιχνίδι να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοχή στον Ρουβίκωνα. 130 υποθέσεις έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και αφορούν συγκεκριμένες παραβάσεις. Οταν πετάς τρικάκι και μπογιά δεν μπορείς να πας για κακούργημα”.

Σε σχέση με το ζήτημα των συντάξεων ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ” δεν πρέπει να εφαρμοστεί, ως αχρείαστο, το μέτρο περικοπής των συντάξεων. Μακάρι αυτό να γίνει σε συνεννόηση με τους εταίρους”. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι διακριτός ο ρόλος του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και ότι θα μετέχουν υπουργοί στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία “για  να υπάρχει όσμωση και ανταλλάγή απόψεων μεταξύ κυβερνητικών και κομματικών στελεχών”.

Μιλώντας για το προσφυγικό, ανέφερε ότι “είναι ακραία η κατάσταση της Μόριας αλλά μας υπερβαίνουν οι συνθήκες, 1.200.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από τη χώρα από το 2015 μέχρι σήμερα. Πάλι καλά, όχι για τη Μόρια αλλά για τη συνολική εικόνα. Πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά, αυτό είναι βέβαιο”.  “Η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει λόγο κατάρρευσης της κυβέρνησης γιατί θα θα υπάρξει η αναγκαία πλειοψηφία για την κύρωσή της”, κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα