Πάγκαλος: Το ΚΚΕ έχει στο καταστατικό του την ανατροπή της Δημοκρατίας

Πάγκαλος: Το ΚΚΕ έχει στο καταστατικό του την ανατροπή της Δημοκρατίας
EUROKINISSI

Να μην υπάρξει καθυστέρηση στη διερεύνηση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, ζητά ο Θ. Πάγκαλος. Τι είπε για το πρωτοσέλιδο με την εικόνα του νεκρού Π. Φύσσα. Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θέλει να ανατρέψει τη Δημοκρατία (Vid)

Σφοδρή επίθεση στη Χρυσή Αυγή και όσους τη στήριξαν εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση.

"Ανώμαλοι και διεστραμμένοι άνθρωποι σε όλες τις χώρες", είπε ο κ. Πάγκαλος εξηγώντας την ύπαρξη ναζί στην Ελλάδα.

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι η δύναμη της Χρυσής Αυγής, αυξήθηκε, λόγω της φτώχειας και της ανεργίας, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

"Όσοι πεινάνε και χάνουν τα σπίτια τους δεν πάνε να γίνουν χρυσαυγίτες", τόνισε ο κ. Πάγκαλος, ενώ αναφέρθηκε και σε όσους προβάλλουν και προωθούν το ναζιστικό μόρφωμα.

"Είδα ένα εμετικό έντυπο, το οποίο είχε αντιφασιστική πρώτη σελίδα. Μα αυτοί έγλειφαν τους χρυσαυγίτες κάθε βδομάδα και τους καμάρωναν".

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η Δημοκρατία επιτρέπει στους εχθρούς της να εκφράζονται εναντίον της και πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι το μόνο κόμμα που το κάνει αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι το ΚΚΕ έχει στο καταστατικό του την ανατροπή της Δημοκρατίας με επανάσταση και την εγκαθίδρυση σοβιετικής δημοκρατίας

"Προτείνει την κατάργηση του πολιτεύματος. Είναι ελεύθεροι να λένε ότι θέλουν. Υπάρχουν και άλλα κόμματα, που απλώς δεν το λένε".

Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι το πρόβλημα άρχισε όταν οι χρυσαυγίτες έκαναν παρελάσεις και επιθέσεις για να επιβάλλουν τη θέλησή τους και τότε δεν υπήρξε παρέμβαση του κράτους.

Ζήτησε μάλιστα να ασχοληθεί ομάδα δικαστικών, ώστε να μη χαθεί αυτή η υπόθεση, όπως τόσες άλλες και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

"Θεωρώ ότι η δικαστική διερεύνηση πρέπει σε 2-3 μήνες να έχει καταλήξει στα ακροατήρια. Υπάρχουν πολλές αξιόποινες πράξεις. Υπάρχουν φόνοι, αλλά επειδή ήταν φόνοι μετανάστη δεν μας ενδιέφεραν. Να αναλάβει και η Βουλή την ευθύνη της. Η ασυλία η βουλευτική δεν υπάρχει για να σκοτώνεις κόσμο. Υπάρχει για να σε καλύπτει όταν εκφράζεις τις πολιτικές σου απόψεις", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάγκαλος για Χ.Α.

SHARE:

24Media Network