Πάιατ: Ελπίζω να λήξει το ταχύτερο δυνατό η κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Πάιατ: Ελπίζω να λήξει το ταχύτερο δυνατό η κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών
O Αμερικανός πρέσβης στην Ανδραβίδα για τον Ηνίοχο 2018 Twitter

Ο πρέσβης των ΗΠΑ από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την άσκηση Ηνίοχος αναφέρθηκε στην κράτηση των δύο Ελλήνων στην Αδριανούπολη

Την ελπίδα να λήξει το ταχύτερο δυνατό η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ. Ερωτηθείς σχετικά από το onalert.gr ο κ.Πάιατ δήλωσε ότι “Οι ΗΠΑ ειναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των 2 στρατιωτικών” και πρόσθεσε ότι “υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε οτι αυτο το θέμα θα επιλυθεί σύντομα”.

Ο Αμερικανός ΠρέσβηςΤζέφρι Πάιατ βρίσκεται στην Ανδραβίδα για την τελική φάση της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 2018 , η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, με τη συμμετοχή και αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-15, ανεβάζοντας μάλιστα και τις σχετικές φωτογραφίες.

Μαζί του βρίσκεται η πρέσβης του Ισραήλ, και της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ το παρών δίνει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΓΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα