Παλιό ΠΑΣΟΚ Ορθόδοξο: “Το μόνο που θα μας σώσει είναι η επιστροφή στον Ανδρέα”

Παλιό ΠΑΣΟΚ Ορθόδοξο: “Το μόνο που θα μας σώσει είναι η επιστροφή στον Ανδρέα”
ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΔΡΕΑΣ facebook/Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο

"Ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου Ήλιου να επιστρέψουν στο προσκήνιο, απέναντι στη Δεξιά συντήρηση. Ήρθε η ώρα του Σοσιαλισμού, να δείξει το δρόμο σε μια Ελλάδα που ενώνει" αναφέρει μεταξύ άλλων η ομάδα του Παλιού ΠΑΣΟΚ - Ορθόδοξου.

Πριν λίγες ημέρες ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο News 24/7 και στον Βασίλη Σκουρή δήλωνε μεταξύ άλλων πως “η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει την θέση του ΠΑΣΟΚ”.

Παράλληλα, ο Νίκος Παπανδρέου σε δική του παρέμβαση καλεί σε επιστροφή στο “όλον ΠΑΣΟΚ” ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του Δεκεμβρίου. Και οι δύο εκτιμούν πως το κόμμα για να βρει πάλι την απήχησή του, πρέπει να επιστρέψει στις παραδοσιακές σοσιαλιστικές αξίες, μία τάση που εκφράζει και άλλα σημαίνοντα μέλη της Χαριλάτου Τρικούπη. Άλλωστε, στις πρόσφατες εκλογές το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην αποδυναμώθηκε ιδιαιτέρως, δεν μπόρεσε όμως και να κεφαλαιοποιήσει τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ και να εμπνεύσει περισσότερο κόσμο από το παραδοσιακό κέντρο.

Προφανώς, το κοινό χρεώνει ακόμη στο ΚΙΝΑΛ τη “μνημονιακή” συνεργασία με τη Δεξιά, από την οποία ζητούν πολλοί πλήρη ρήξη και διαφοροποίηση εδώ και χρόνια.

Σήμερα, ανήμερα της ιστορικής 3ης Σεπτέμβρη, το “Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο” που πρεσβεύει τις παραδοσιακές “παπανδρεϊκές” αξίες, επανέρχεται με επιστολή που δημοσιεύει το News 24/7 στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων: “Ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου Ήλιου να επιστρέψουν στο προσκήνιο, απέναντι στη Δεξιά συντήρηση. Ήρθε η ώρα του Σοσιαλισμού, να δείξει το δρόμο σε μια Ελλάδα που ενώνει, αφήνει χώρο στη δημιουργία, εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο”.

Καλούν δε σε εγγραφή στο ΠΑΣΟΚ μέσω κοινωνικών δικτύων στο επόμενο συνέδριο και επιθυμούν εκπαραθύρωση “ιδεολογικές ζυμώσεις με ιδέες του 21ου αιώνα” έτσι ώστε το κόμμα να βγει από τον “Τάφο των μονοψήφιων ποσοστών και της απόκρυψης”.

Αναλυτικά η επιστολή παρακάτω:

“ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

2021 – η χρονιά της Αλλαγής

Η ελληνική κοινωνία της Μεταπολίτευσης σφυρηλατήθηκε σε μια ατμόσφαιρα ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Η προσδοκία παρούσα, χανόταν στα βάθη του ορίζοντα. Αντίθετα, η Ελλάδα του Μνημονίου και της υπερχρέωσης έσπασε το καλούπι της ευημερίας και μας βύθισε σε μια κρίση αυτοματαίωσης.

Έξοχο παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, σχήμα παράλληλο με τη λογοτεχνία του ευαγγελικού Λόγου, σήκωσε τις αμαρτίες ολόκληρου του πολιτικού συστήματος. Μπήκε στον Τάφο των μονοψήφιων ποσοστών και της απόκρυψης. Έφτασε η ώρα να εξέλθει. ΕΡΧΟΜΑCTE 2021.

Το κόμμα που μεταστοιχείωσε το «μικρό άνθρωπο» της Δεξιάς στο homo novus της Αλλαγής, που πήρε τους μη προνομιούχους, τους αποκλεισμένους, τους κοινωνικά αδύναμους και τους έδωσε μια θέση στον Ήλιο, μετά από στερήσεις μισού αιώνα.

Ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου Ήλιου να επιστρέψουν στο προσκήνιο, απέναντι στη Δεξιά συντήρηση. Ήρθε η ώρα του Σοσιαλισμού, να δείξει το δρόμο σε μια Ελλάδα που ενώνει, αφήνει χώρο στη δημιουργία, εξασφαλίζει σταθερότητα και πρόοδο.

Οι παρεμβάσεις του Νίκου Παπανδρέου και του Παύλου Γερουλάνου είναι στη σωστή κατεύθυνση. Έρχονται να προστεθούν στις φωνές της βάσης του Κινήματος που έχει ακόμα τον Ανδρέα Παπανδρέου ως ζωντανό κύτταρο μνήμης για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Η θέση μας είναι ότι στο επόμενο συνέδριο του συμπήγματος ΚΙΝΑΛ (2021), πρέπει να δρομολογηθεί η επόμενη ημέρα, με ανοιχτές διαδικασίες, με ηλεκτρονική ψηφοφορία ελκυστική στην παπανδρεϊκή Σπορά, με εγγραφή στο ΠΑΣΟΚ μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Όπως λέει και το άσμα των 90’s , «ό,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο», οι μεγάλες αλλαγές στο χώρο μας, θα έρθουν μέσα από μεγάλες οδύνες. Με εκπαραθυρώσεις και ιδεολογικές ζυμώσεις με ιδέες του 21ου αιώνα. Χρησιμοποιώντας παλιά & νέα υλικά με μοντέρνες τεχνικές να χτίσουμε ξανά το σοσιαλιστικό Ναό, το ΠΑΣΟΚ του 21 αιώνα.

ΖΗΤΩ Η 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

2021 EΡΧΟΜΑCTE

Οι πυρηνάρχες της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο»

Extra info:

Στα πλαίσια των εορτασμών για την 3 Σεπτέμβρη και τα 45 χρόνια ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, η σελίδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο» δημιούργησε το συλλεκτικό official Τ-Shirt «ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΔΡΕΑΣ» αφιερωμένο στον Ηγέτη Υπερήρωα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα