Παπαδήμος: “Κλείνει το PSI”

Παπαδήμος: “Κλείνει το PSI”
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στην δεξίωση προς τιμήν του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο, Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων

Συγκρατημένη αισιοδοξία για αίσια κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το PSI, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Σε συνομιλία  που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης προς τιμήν του διπλωματικού σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδήμος εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε συμφωνία.

“Θα έχουμε θετική κατάληξη μέχρι το τέλος της εβδομάδας”, είπε ο κ. Παπαδήμος.

Ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στην Αθήνα ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, συμπλήρωσε πως “θα είναι η τελευταία επίσκεψή του, αν και, όπως πρόσθεσε δεν αποκλείεται να κλειστεί η συμφωνία και από απόσταση.

Συνάντηση Βενιζέλου-Τρόικας

Δίωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε την Τρίτη, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση διαμορφώθηκε όλο το περίγραμμα των ειδικότερων συζητήσεων που πρέπει να γίνουν και των θεμάτων που πρέπει να αποσαφηνιστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ουσιαστικό περιεχόμενο του νέου δανειακού προγράμματος.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τον ιδιωτικό τομέα ως προς το PSI, στο πλαίσιο των αποφάσεων της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με πολύ εντατικούς ρυθμούς τις αμέσως προσεχείς μέρες.

Σημειώνεται ότι οι δανειστές συνδέουν άμεσα το θέμα του «κουρέματος» και της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) με τη νέα δανειακή σύμβαση και, κυρίως, με τα πρόσθετα μέτρα που θα τη συνοδεύουν.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, η τρόικα ζητεί επίμονα τη λήψη άμεσων μέτρων (κατάργηση κατώτατου μισθού και 13ου- 14ου μισθού, κατάργηση ωριμάνσεων, περικοπή επικουρικών συντάξεων, μείωση της δαπάνης στον τομέα της υγείας, περαιτέρω περιορισμό της ανελαστικότητας στην αγορά εργασίας, απολύσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα, κλείσιμο οργανισμών και φορέων, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, κ.λπ.).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα