Παπαδήμος: Το "όχι" στο νέο μνημόνιο οδηγεί σε χρεοκοπία

ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΥ PSI-  ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ--ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΒΟΥΛΗ--ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ--ΦΩΤΟ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Διαβάστε στο NEWS 247 τι είπε ο Πρωθυπουργός πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.

Αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή που βρίσκεται σε εξέλιξη πρωθυπουργός καταδίκασε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθηνάς.

Ψυχραιμία και καταλλαγή ζήτησε ο Λ. Παπαδήμος ξεκινώντας την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.

"Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια τέτοιων συγκρούσεων σε αυτή την κρίσιμη ώρα. Οφείλουμε να πάρουμε αποφάσεις ως συντεταγμένη κοινωνία και όταν έρθει η ώρα ο λαός θα εκφραστεί", είπε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στα επεισόδια.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος χρησιμοποιώντας για ακόμα μία φορά δραματικούς τόνους υποστήριξε ότι το "όχι" στο νέο μνημόνιο θα οδηγήσει στην χρεοκοπία.

"Τα αποτελέσματα αυτής της συνεδρίασης θα καθορίσουν αν θα συνεχίσουμε σκληρή προσπάθεια εξυγίανσης ώστε να περάσουμε στην ανάπτυξη κατοχυρώνοντας θέση μας στο ευρώ ή αν από μοιραία πλάνη ή από λιποψυχία ή από λάθος απόφαση θα οδηγήσουμε την χώρα σε χρεοκοπία και εξαθλίωση. Έχω την πεποίθηση ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.

Ο Λ. Παπαδήμος έκανε λόγο για "επανάπαυση" και "προσδοκίες μιας εικονικής πραγματικότητας" που επικρατούσαν πριν το πρώτο μνημόνιο. Υποστήριξε ότι το κράτος ανέβαλε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, χαρακτήρισε "σκληρό το πρόγραμμα" διαβεβαιώνοντας όμως ότι "αποτρέπει τη χρεοκοπία". Δήλωσε ότι τα τελευταία δυο χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. "Θα τα καταφέρουμε, θα υπερβούμε την κρίση" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης σημείωσε ότι μέγιστο και τελικό διακύβευμα είναι παραμονή μας στο ευρώ.

"Υπάρχει πρόγραμμα εξόδου από τη δημοσιονομική κρίση της χώρας και αποτρέπει μια καταστροφική χρεοκοπία. Είναι ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει σε στέρεο έδαφος που θα μας βγάλει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας" τόνισε.

"Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι θα αποτύχει το πρόγραμμα" σημείωσε.

Ο κ. Παπαδήμος έκανε λόγο για υπερκαταναλωτισμό που επιδείνωσε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, και παρουσίασε τη δημοσιονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Το πρωτογενές έλλειμμα από 24 δισ. ευρώ μειώθηκε σε 5 δισ. ευρώ κατά την τελευταία διετία, δηλαδή μείωση 8% του ΑΕΠ, ενώ ανακτήθηκε το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που χάθηκε στα τελευταία δέκα έτη.

SHARE:

24Media Network