Παπαδημούλης: Είμαστε ανοιχτοί στις κατάλληλες προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες

Παπαδημούλης: Είμαστε ανοιχτοί στις κατάλληλες προεκλογικές και μετεκλογικές συνεργασίες
Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Η στροφή της ΝΔ προς την ακροδεξιά μας δίνει τη δυνατότητα να ηγεμονεύσουμε στον προοδευτικό χώρο, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου στο Ραδιόφωνο 24/7

“Είμαστε ανοιχτοί για τις κατάλληλες συνεργασίες προεκλογικές και μετεκλογικές” δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6. στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Β. Σκουρή και Α. Σπανού και σημειώνοντας ότι αναφέρεται σε πρόσωπα και κινήσεις. Και πρόσθεσε: “Το φανατικό αντιΣΥΡΙΖΑ μένος δεν έχει θέση πια.

Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα η διαχωριστική γραμμή θα είναι μεταξύ συντήρησης και προόδου”. Αναφορικά με το ΚΙΝΑΛ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν η Φ. Γεννηματά “δεν ξεκολλήσει από τη γραμμή της ΝΔ και τη γραμμή Βενιζέλου-Λοβέρδου θα συρρικνωθεί, θα μείνει σε μονοψήφιο ποσοστό και μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα διάσπασης. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τους ευρωσοσιαλιστές και στο μακεδονικό και στο θέμα της εξόδου από τα μνημόνια”.

Σε ερωτήσεις για τις προεκλογικές συνεργασίες ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική παράδοση των ανοιγμάτων. Η στροφή της ΝΔ προς την ακροδεξιά μας δίνει τη δυνατότητα να ηγεμονεύσουμε στον προοδευτικό χώρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να γίνει ο πνεύμονας ενός ευρύτατου προοδευτικού πόλου γύρω από το σχέδιο που χρειάζεται η χώρα για την επόμενη 15ετία. Οι μελλοντικές συμμαχίες πρέπει να προκύψουν ορθολογικά. Να βάλουμε κάτω τους στόχους. Ο διάλογος θα καθορίσει τις συμμαχίες μας”.

Ως προς τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα εξής:

“Είναι μια θετική απόφαση για τη χώρα, έτσι την καταγράφει το σύνολο του ευρωπαϊκού τύπου, έτσι την αντιλαμβάνεται ο ευρωπαϊκός πολιτικός κόσμος. Το κρίσιμο θέμα ήταν η πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Πετύχαμε την καλύτερη δυνατή λύση. Πήραμε επιμήκυνση 10 χρόνια όταν οι Γερμανοί μπήκαν με πρόταση για 3 ή το πολύ 5 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που η γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να μετακινηθεί τόσο πολύ. Οταν χτίζεις γερές συμμαχίες, τότε καταφέρνεις να μετακινείς και δύσκολους συνομιλητές. Αποδείχθηκε ότι ο Ολαφ Σολτς δεν είναι Σόιμπλε. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για τη χώρα. Η συμφωνία για το μακεδονικό και η απόφαση του Γιούρογκρουπ σηματοδοτούν τη μετάβαση”.

“Χρειάζεται -συνέχισε. ο Δ. Παπαδημούλης- σοβαρότητα και δουλειά για να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών Το αμόκ “άντε να ρίξω αύριο τον Τσίπρα” έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τον Κ. Μητσοτάκη. Το νέο κύμα εθνικοφροσύνης με προτροπές για προπηλακισμούς θα βλάψει και τη ΝΔ, δεν ρίχνει την κυβέρνηση, ενώ εκτρέφει το τέρας της ακροδεξιάς. Οι πολίτες θέλουν μείωση της ανεργίας, ανάκαμψη, επενδύσεις, δουλειές. Θα γίνουν φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το πρότυπο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν λεφτά που δεν υπήρχαν και τίναξαν την μπάνκα στον αέρα. Εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά τη δεύτερη εκλογική του νίκη, αποδεικνύει έμπρακτα ότι νοικοκυρεύει τα δημόσια οικονομικά και βοηθά τους ασθενέστερους.

Η ελάφρυνση του χρέους θα δώσει μείωση τοκοχρεωλυσίων 4 δισ το χρόνο τα επόμενα χρόνια, μετά το 2032 αν χρειαστούν και άλλα μέτρα θα ληφθούν και αυτά. Ολοι, περιλαμβανομένου του ΔΝΤ, χαιρετίζουν τη συμφωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώνει διαρκώς την αποτελεσματικότητά της. Εχουν υλοποιηθεί και τα 88 προαπαιτούμενα και είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Νομίζω ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι σοβαρότητα και προσανατολισμός στο αποτέλεσμα.

Οι πολίτες, ειδικά αυτοί που δεν εκδηλώνονται έντονα και φανατικά, δεν ελκύονται από τα γιουρούσια και την εθνικοφροσύνη του κ. Μητσοτάκη, αυτό που θα μετρήσουν είναι το φύλλο του αγώνα στο τέλος της ημέρας. Εχει αρχίσει ήδη η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, μετακινούνται τεκτονικές πλάκες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα