Παπαδημούλης: Έτος ορόσημο για το μέλλον της Ευρώπης το 2017

Speech by the Deputy Prime Minister of Greece, Yiannis Dragasakis at the international conference ''Alliance Against Austerity for Democracy in Europe'', in Athens, on March 18, 2016 /   ,   , ''     '', , 18 , 2016
Speech by the Deputy Prime Minister of Greece, Yiannis Dragasakis at the international conference ''Alliance Against Austerity for Democracy in Europe'', in Athens, on March 18, 2016 / , , '' '', , 18 , 2016 MENELAOS MYRILLAS

Οι εκτιμήσεις του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην ΕΕ και το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον

«Το 2017 θα είναι πιθανότατα έτος-ορόσημο για το μέλλον της Ευρώπης. Η άνοδος των ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων μάς ανησυχεί ιδιαίτερα, όπως επίσης μας ανησυχεί και η στάση που θα τηρήσει ο Πρόεδρος Τραμπ ως προς τις εξελίξεις στην ΕΕ και στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Επισημαίνει δε, ότι «καθοριστική για την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα είναι τόσο η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος, όσο και το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών».

Αναφορικά με τις ευρωτουρκικές σχέσεις και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, τονίζει ότι «η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε ως κόρην οφθαλμού».

«Οι αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία εμποδίζουν την ενταξιακή πορεία της χώρας και δυσκολεύουν την επικοινωνία μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας», επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι «στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι να ελέγξει πλήρως το εσωτερικό της χώρας, να παγιώσει με κάθε τρόπο την κυριαρχία του Προέδρου Ερντογάν και να αναπτύξει το δόγμα της επεκτατικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή, στη Συρία και το Ιράκ».

Ο κ. Παπαδημούλης, στη συνέντευξή του, αναφέρεται επίσης στις προσδοκίες από τη Σύνοδο της Λισαβόνας, επισημαίνοντας ότι «στόχος της είναι η σταδιακή αλλαγή των συσχετισμών εντός της Ευρωζώνης και η ανάδειξη μιας πολιτικής και προτάσεων που ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη και ενδυναμώνουν την κοινωνική και περιφερειακή συνοχή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: