Παπαδημούλης: Γιατί όχι κοινός υποψήφιος αριστεράς και Σοσιαλιστών κόντρα στον Βέμπερ;

Ο αντiπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο αντiπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το κόμμα του παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγκληση των προοδευτικών δυνάμμεων στην Ευρώπη. “Εκείνο που δεν έχουμε καταφέρει”, προσθέτει “είναι να κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι κι αυτό θα το φέρει η ζωή...”

Την προοπτική ενός κοινού υποψηφίου Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων στις ευρωεκλογές, κόντρα στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ από το ΕΛΚ, άνοιξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247 και στην Νικόλ Λειβαδάρη.

Από το Μπιλμπάο της Ισπανίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες του Φόρουμ της ευρωπαϊκής Προοδευτικής Συμμαχίας (αριστεράς, σοσιαλιστών, Πρασίνων), ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: “Παρ' ότι ξέρω ότι αυτή την στιγμή δεν είναι ώριμο, κι είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος στόχος, θα πρέπει να διερευνήσουμε ακόμη και την δυνατότητα οι τρεις πολιτικές οικογένειες (Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), να αντιτάξουν, με βάση ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα για την Ευρώπη, έναν κοινό υποψήφιο για πρόεδρο της Κομισιόν”.

Αναφερόμενος στο εγχείρημα σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο διότι είναι “το μόνο κόμμα από την οικογένεια της αριστεράς που ασκεί κυβερνητικά καθήκοντα και, την ίδια ώρα, εδώ και χρόνια έχει οικοδομήσει ισχυρές γέφυρες και δεσμούς επικοινωνίας και συνεννόησης με τους Πρασίνους και τους Σοσιαλιστές”.

ADVERTISING

“Εκείνο που δεν έχουμε καταφέρει”, πρόσθεσε, “είναι να κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι κι αυτό θα το φέρει η ζωή...”

SHARE: