Παπαδημούλης: Κάποιοι θα γεράσουν περιμένοντας να κλείσει η 'αριστερή παρένθεση'

Jyrki Katainen at the Greek Parliament. On Apr. 24, 2015 /        24 , 2015
Jyrki Katainen at the Greek Parliament. On Apr. 24, 2015 / 24 , 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Για Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού που επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κουνοβουλίου, ενώ εκτίμησε πως η τελική συμφωνία θα έχει ευρεία πολιτική και κοινωνική στήριξη

«Όσοι επενδύουν στη σύντομη αριστερή παρένθεση και στο σενάριο της πτώσης της κυβέρνησης Τσίπρα, θα κουραστούν και θα γεράσουν περιμένοντας» απάντησε κατηγορηματικά στα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Οι Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού και οι φίλοι του μνημονίου όχι απλώς εύχονται, αλλά επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης. Επιδιώκουν την ακύρωση ενός εγχειρήματος που έχει δημιουργήσει ελπίδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δική μας δουλειά είναι να ακυρώσουμε αυτά τα σχέδια. Βασική κόκκινη γραμμή αυτής της κυβέρνησης είναι η ακύρωση του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία που θα φέρει προς έγκριση στη Βουλή η κυβέρνηση θα έχει ευρύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη και, όπως σημείωσε, κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καμία πτέρυγα και κανένα κορυφαίο στέλεχος «δε θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα και της κυβέρνησης». ευνοώντας την πτώση της και τροφοδοτώντας τα σενάρια των Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού για σύντομη αριστερή παρένθεση.

Ζητείται ρεαλισμός

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «βαδίζουμε προς μια συμφωνία» και στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στις επόμενες ημέρες «και λίγες εβδομάδες, με ισχυρότατη λαϊκή στήριξη και προφανή στήριξη του κόμματος και της ΚΟ να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

Παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή παραμένουν διαφορές, που, όπως ανέφερε, μπορούν να γεφυρωθούν μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αφού προσυπέγραψε όσα υποστήριξε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist, ζήτησε ρεαλισμό και από τις δύο πλευρές. «Ζητείται ρεαλισμός, όσα ζητά η Ελλάδα και η κυβέρνηση είναι απολύτως ρεαλιστικά για μια βιώσιμη συμφωνία, να αναπνεύσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη. Συμφέρον και των δύο πλευρών είναι ο ρεαλισμός και ο ρεαλισμός επιβάλει αμοιβαίες υποχωρήσεις. Η συμφωνία επείγει, η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει το ταχύτερο δυνατό και εκτιμώ ότι αυτό το καταλαβαίνουν και οι εκπρόσωποι των δανειστών διότι το κόστος μιας ρήξης δε θα είναι μεγάλο και οδυνηρό μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Χαρακτήρισε τέλος λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα τεθεί  στην κρίση των πάντων «και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του», ενώ τάχθηκε κατά των εκλογών και του δημοψηφίσματος.

O κόσμος μας λέει, κυβερνήστε

«Δεν είναι επαναστατικό να λες να κάνουμε εκλογές να παραδώσουμε τη σκυτάλη και να αναλάβει κάποιος άλλος το κουμάντο, την ώρα που η στήριξη που έχει ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είναι πιο υψηλή από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.  Ο κόσμος μας λέει κυβερνήστε, διαπραγματευτείτε, δώστε λύσεις, προχωρήστε στο πλαίσιο της εντολής που σας έχουμε δώσει. Δε μας έχει εκλέξει ως εφορευτική επιτροπή! Ο τελευταίος που θα ήθελε δημοψήφισμα σε αυτή τη χώρα θα ήταν ο πρωθυπουργός», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγή: Stokokkino

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network