Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήρθαν για να μείνουν και θα φανεί στις επόμενες εκλογές

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης EUROKINISSI

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών εκ μέρους της Αριστεράς και των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, "για τη δημιουργία ενός ευρύτερου δημοκρατικού και φιλοευρωπαϊκού μετώπου".

«Πρέπει όλοι οι δημοκράτες να αντισταθούμε στον ανερχόμενο ρατσισμό και να οικοδομήσουμε, γύρω από στόχους υπεράσπισης βασικών αξιών δημοκρατίας, την ευρύτερη δυνατή συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7, στους 88,6.

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «στόχος είναι η Αριστερά και οι ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις να πάρουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου δημοκρατικού και φιλοευρωπαϊκού μετώπου» και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στους κόλπους του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της ευρωομάδας της Αριστεράς, ενώ παράλληλα έχει «οικοδομήσει ισχυρά ερείσματα τόσο στον χώρο των Ευρωσοσιαλιστών, όσο και των Πρασίνων».

Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τις βουλευτικές εκλογές, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήρθαν για να μείνουν», υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα φανεί στις δημοσκοπήσεις και εξέφρασε την άποψη ότι η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στο θέμα της οικονομίας και της καθημερινότητας του πολίτη.

Αναφερόμενος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με την αντι-ΣΥΡΙΖΑ ακρότητα «μετατρέπει τον εαυτό της σε ουραγό της ΝΔ» και «δουλεύει για τον Κυρ. Μητσοτάκη και για ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στις προσεχείς εκλογές».

Σχετικά με τη διαδοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή, χαρακτηρίζοντάς τον «πολύ "δεξιό" Γερμανό, δεξιότερο της Μέρκελ» και συμπλήρωσε: «Μην θεωρείτε δεδομένο ότι ο κ. Βέμπερ θα είναι ο διάδοχος του κ. Γιούνκερ, καθώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: