Παπακώστα: Είμαι αντίθετη στην εργαλειοποίηση των επιθέσεων του Ρουβίκωνα

Παπακώστα: Είμαι αντίθετη στην εργαλειοποίηση των επιθέσεων του Ρουβίκωνα
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα Eurokinissi

“Η Βουλή δεν είναι απόρθητο κάστρο, είναι επισκέψιμη” πρόσθεσε και συμπλήρωσε οτι στην αρχή δεν έγινε αντιληπτό οτι πήγαν να κάνουν επίθεση

Όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είμαστε απέναντι σε τέτοια γεγονότα, ανέφερε η υφυπουργός προστασίας του πολίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 για τη χθεσινή παρέμβαση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Με βρίσκουν μετωπικά αντίθετη οι λογικές εργαλειοποίησης τέτοιων επιθέσεων πρέπει όλοι να ομονοήσουμε, είναι απολύτως καταδικαστέα, συμπλήρωσε η Κατερίνα Παπακώστα.

Ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη σήμερα για πρώτη φορά ανήγαγε σε κακουργηματική την πράξη, ενώ διενεργείται ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί η όλη υπόθεση, ωστόσο, όπως είπε- πρέπει να δούμε πέρα από το φαινόμενο και το περιστατικό καθεαυτό. Πρέπει να δούμε τα κοινωνικά και τα πολιτικά αίτια που δημιουργούν τα κενά και αφήνουν έδαφος σε τέτοιες πράξεις.

“Η Βουλή δεν είναι απόρθητο κάστρο, είναι επισκέψιμη” πρόσθεσε και συμπλήρωσε οτι στην αρχή δεν έγινε αντιληπτό οτι πήγαν να κάνουν επίθεση, αλλά αυτό δεν αναιρεί την επιχειρησιακή ικανότητα της ελληνικής αστυνομίας.

Καμιά πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να προβλέψει τον αιφνιδιασμό και τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να υποκαθιστούν την πολιτική έκφραση, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα