Παπανάτσιου: Προστατεύουμε και διατηρούμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού

Παπανάτσιου: Προστατεύουμε και διατηρούμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού
Η Κατερίνα Παπανάτσιου Eurokinissi

Η υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στους αιγιαλούς θα επιτραπούν μόνο οι "εντελώς αναγκαίες δραστηριότητες", ενώ ξεκαθάρισε ότι θα κατεδαφιστούν όλα τα κτίσματα στους αιγιαλούς που δεν λάβουν την σχετική άδεια.

«Προστατεύουμε και διατηρούμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφερόμενη στο σχετικό νομοσχέδιο. Η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται να διορθωθούν αστοχίες του παρελθόντος και να υπάρξει ενιαίος χαρακτήρας στις διατάξεις που αφορούν τον αιγιαλό. Η Κ. Παπανάτσιου παρατήρησε ότι, εκτός από την φιλοξενία ευπαθών οικοσυστημάτων, οι ακτές αποτελούν ταυτόχρονα «σημαντικό κεφάλαιο για οικονομία κι ανάπτυξη της χώρας μας». Η Κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι πλέον στον αιγιαλό θα επιτρέπονται μόνο οι «εντελώς αναγκαίες δραστηριότητες».

Η Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι η παραλία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 30 μέτρα κι απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση κτισμάτων, με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις, ενώ θα είναι κοινόχρηστος ο παλιός αιγιαλός. Η Κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι όσα κτίσματα που βρίσκονται στον αιγιαλό δεν πάρουν αδειοδότηση «θα κατεδαφιστούν».  Η Κ. Παπανάτσιου σχολίασε ότι όσον αφορά τις εξαιρέσεις από την περιβαλλοντική νομοθεσία «θέλουμε να αποφεύγεται η υποκειμενικότητα» τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέπεται η αξιοποίηση του αιγιαλού για τουριστικές δραστηριότητες, όπως πισίνες ή beach bar.

Απαντώντας σε σχετικές αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από βουλευτές, η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι ανοικτό να αφαιρεθούν οι προβλέψεις για την παραχώρηση βραχονησίδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα