Παπανδρέου: Ήρθε η ώρα να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της

ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν καλεί τους Ευρωπαίους ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί άλλοθι για την κάλυψη των αδυναμιών αλλά και την αναποφασιστικότητα της Ευρώπης να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της κρίσης το ότι η Ελλάδα έχει και τα δικά της προβλήματα επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Μπέργκεν της Νορβηγίας ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το "άλλοθι" "ιδιαιτέρως μετά και την πρόσφατη έγκριση του προγράμματος από την ελληνική Βουλή".

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι η χώρα ανέλαβε για μια ακόμη φορά και την ευθύνη και το κόστος, όπως κάνει τρία χρόνια τώρα, ότι πρόκειται για μια "τιτάνια προσπάθεια με πρωτόγνωρα αποτελέσματα για όλο τον κόσμο" και πως "ήρθε η ώρα να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες που της αναλογούν".

"Τώρα, πριν να δεχτεί συντριπτικό πλήγμα η Δημοκρατία στην Ευρώπη, η Ευρώπη οφείλει να επιβεβαιώσει ότι στηρίζεται σε αρχές", τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κρίση που αναδεικνύει τις δομικές αδυναμίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του Ευρώ, "τα οποία πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε" και οι οποίες "επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη να λάβουμε άμεσα τολμηρές αποφάσεις".

"Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη. Με κοινές αποφάσεις, όχι ο καθένας μόνος του. Με πραγματική αλληλεγγύη, όχι αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων", είπε.

"Το λέμε εδώ και 3 χρόνια", συνέχισε, για να προσθέσει ότι "πολλοί δεν μας άκουγαν" και "πολύτιμος χρόνος χάθηκε". "Αν σηματοδοτήσουμε όμως έστω και τώρα έμπρακτα αυτή μας τη βούληση, θα έχουμε κάνει ένα άλμα", υποστήριξε.

Επίσης, στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου έδωσε έμφαση στα θέματα της διαφάνειας και των σχετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network