Παπαρήγα: Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει αριστερά, όταν μιλά για συσσίτια και κουπόνια

Παπαρήγα: Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει αριστερά, όταν μιλά για συσσίτια και κουπόνια
Συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017, στην Βουλή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η πρώην γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτελεί απλώς έναν πόλο του συστήματος, στο οποίο απέδωσε μάλιστα ευθύνες και για την άνοδο της ακροδεξιάς

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας την ότι «θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις και κυρίως να καλλιεργήσει μόνιμα μειωμένες απαιτήσεις και κριτήρια», ενώ υποστήριξε ότι έχει κοινή πλεύση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους.

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται τάχα ως κόμμα αριστερό και ανατρεπτικό, όταν μιλάει για συσσίτια και για κουπόνια, ενώ έχει ως σημείο αναφοράς τη σύγκριση με την πολιτική της ΝΔ και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017.

«Από κοινού οι δύο πόλοι του συστήματος, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες και δεξιοί, προσπαθούν να αποκρύψουν τα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης για να βγάλουν “λάδι το σύστημα”, όπου η κρίση είναι στο DNA του. Ενώ σε κοινή γραμμή, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ προωθούν όλα όσα συμβάλουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, σπρώχνοντας βαθύτερα τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς», υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα, η κ. Παπαρήγα τους απέδωσε ευθύνες και για την άνοδο της ακροδεξιάς, τονίζοντας ότι «οι ακροδεξιές απόψεις δεν είναι γέννημα μόνο της φιλελεύθερης πολιτικής, αλλά του δίδυμου φιλελεύθερων – σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων», και πρόσθεσε ότι «ο ανταγωνισμός που υπάρχει σήμερα στη βουλή ανάμεσα στους δύο πόλους του συστήματος, είναι βασικός παράγοντας τροφοδότησης της ακροδεξιάς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα