Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ αριστερό DNA

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Καταλόγισε στην υπουργό Εργασίας ότι «χοντραίνει το μαστίγιο» κατά των εργατών, με αφορμή τη ρύθμιση για τις απεργίες. Κάλεσε τη ΝΔ να διαβάσει Λένιν, Μαρξ και Ενγκελς για να μην συγχέει τον κομμουνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εξαπέλυσε η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα με επίκεντρο τη ρύθμιση η οποία απαιτεί απαρτία τουλάχιστον 50% στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που ζητούν κήρυξη απεργίας. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αριστερό προφίλ. Αλλά αριστερό DNA δεν είχε ποτέ» τόνισε η κυρία Παπαρήγα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Καταλόγισε μάλιστα στην Κουμουνδούρου ότε «δεν είχε αριστερό DNA ούτε την εποχή που ήταν στο 4%». Σε πολύ σκληρό τόνο επιτέθηκε όμως και στην υπουργό Εργασίας ότι βάζει πρόσθετα εμπόδια και «χοντραίνει το μαστίγιο της εργοδοσίας ενάντια στην ανάπτυξη των εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων». Παράλληλα επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι στο παρελθόν έχει λειτουργήσει στην κατεύθυνση του «εκμαυλισμού συνειδήσεων». «Τις αγροτικές κινητοποιήσεις ποιος τις είπε επαναστατική γυμναστική εναντίον του ΚΚΕ; Ο Συνασπισμός τις είπε έτσι» ανέφερε.

ADVERTISING

Η κυρία Παπαρήγα έστρεψε τα πυρά της και στη ΝΔ καταλογίζοντάς της ότι θεωρεί τον «κομμουνισμό» το μόνιμο και διαχρονικό αντίπαλό της. Πρότεινε, μάλιστα, στην ΝΔ να ανατρέξει στην κομμουνιστική ιδεολογία για να καταλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν, όμως, θέλετε να χτυπήσετε την κομμουνιστική ιδεολογία. Διαβάστε τη και λίγο. Είναι πολλά. Διαβάστε μερικά αντιπροσωπευτικά έργα και πολεμήστε τη» είπε χρακτηριστικά απευθυνόμενη στη ΝΔ.

«Εμφανίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια Κυβέρνηση με κομμουνιστικές ιδεοληψίες» είπε και συμπλήρωσε προς τη ΝΔ: «Δεν χρειάζεται να ταυτίζετε την κομμουνιστική ιδεολογία με τα φληναφήματα, τις αερολογίες και τις θεωρητικοφανείς αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχα πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία και μια σειρά πράγματα και να τα αποδίδετε όλα στον ξεπερασμένο Λένιν, τον Μαρξ και τον Ένγκελς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κ.Κ.Ε, Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ

24Media Network