Παπαθεοδώρου: Να μας απαντήσουν πού κατευθύνθηκε η ευρωπαϊκή βοήθεια ανά υπουργείο

Παπαθεοδώρου: Να μας απαντήσουν πού κατευθύνθηκε η ευρωπαϊκή βοήθεια ανά υπουργείο
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Eurokinissi

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, κάνοντας λόγο για "σκάνδαλο κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών πόρων".

“Το σκάνδαλο της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών πόρων είναι δεδομένο”, ανέφερε ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε, ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να κληθεί στην αρμόδια επιτροπή ο επικεφαλής της διεύθυνσης υποδοχής και ταυτοποίησης που αποπέμφθηκε διότι κατήγγειλε ότι υπάρχει διαφθορά, με εμπλοκή του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πιο συγκεκριμένα:

“Εδώ και δέκα μέρες έχω κάνει ερώτηση σε μια σειρά από υπουργούς, μεταξύ αυτών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο ΥΠΕΣ και ο Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής κι έχω πει το εξής:

Υπάρχουν καταγγελίες για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση ευρωπαϊκών πόρων. Αυτές τις καταγγελίες θα πρέπει να διερευνηθούν και να μας απαντήσουν πού κατευθύνθηκε η ευρωπαϊκή βοήθεια ανά υπουργείο. Δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα. Βλέπουμε όμως ότι ταυτόχρονα ο διευθυντής της διεύθυνσης υποδοχής και ταυτοποίησης αποπέμφθηκε σήμερα διότι κατήγγειλε ότι υπάρχει διαφθορά, με εμπλοκή του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ΜΚΟ και αυτή τη διαφθορά την κατήγγειλε δημοσίως.

Αυτό που ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής και από την αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Επιτροπή, είναι να κληθεί ο συγκεκριμένος ανώτερος λειτουργός να μας εξηγήσει ποιες είναι αυτές οι καταγγελίες, πού τις στηρίζει, πώς τις τεκμηριώνει και βεβαίως πέρα απο την εμπλοκή της δικαιοσύνης (πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας), να υπάρχει η γνώση στους βουλευτές και η δυνατότητα τα υποβάλλουν ερωτήσεις.

Το σκάνδαλο της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης τω ευρωπαϊκών πόρων είναι δεδομένο, από τη στιγμή που η ΟΛΑΦ , έχει επιληφθεί. Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, τόσο για χορηγίες που χάθηκαν στο δρόμο και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους , όσο και για κονδύλια τα οποία διατέθηκαν στην Ελλάδα και τελικά η ΕΕ αρχίζει να τα ζητάει πίσω, για τον απλό λόγο, οτι έγιναν κατα παραβίαση όλων των ευρωπαϊκών και εθνικών κανονισμών. Υπάρχει σκάνδαλο, θα πρέπει να το διερευνήσουμε και είναι μεγάλο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα