Παπούλιας: Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, να κάνουν και οι εταίροι το δικό τους

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και αρχηγούς Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων, ενόψει της αναλήψεως της  Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την  Ελλάδα το Α ΄εξάμηνο του 2014. Ακολούθησε κατΚΌ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και αρχηγούς Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων, ενόψει της αναλήψεως της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα το Α ΄εξάμηνο του 2014. Ακολούθησε κατΚΌ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. EUROKINISSI

Ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστική επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στον Μάρτιν Σουλτς και το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Κάναμε το καθήκον μας. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το δικό τους. Όχι μόνο να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά να πάρουν και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε μια αγορά που ασφυκτιά». Αυτό διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωβουλής και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και τα στελέχη του προεδρείου, τον επισκέφθηκαν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στους αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστική και, όπως υπογράμμισε, «αυτό θα έρθει μόνο αν η απάντηση που θα δοθεί στην πράξη, από τους διαμορφωτές των αποφάσεων είναι “περισσότερη και δικαιότερη Ευρώπη”».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπονομευθεί η ευρωπαϊκή παρακαταθήκη Δημοκρατίας, ασφάλειας και αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να «ενδώσουμε στις ολέθριες επιπτώσεις της οικονομικής στασιμότητας και της εθνικής περιχαράκωσης».

Προσέθεσε επίσης, με αφορμή την κρίση εμπιστοσύνης που έχει επιφέρει στην ΕΕ η πολυεπίπεδη κρίση, ότι «οι ευρωπαϊκές ηγεσίες ίσως δεν έχουν συλλάβει το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης με αποτέλεσμα τη δημιουργία απογοήτευσης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες που δεν βρίσκουν πάντα τον σωστό τρόπο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, αν όχι την οργή τους -αν δει κανείς την άνοδο που σημειώνουν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, του λαϊκισμού του ευρωσκεπτικισμού».

Απαντώντας ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και υπογράμμισε: «Θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα για μια καλύτερη Ευρώπη». Ανέφερε δε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υποστηρίξει την ελληνική Προεδρία.

Το προεδρείο της Ευρωβουλής συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και ο Α’ αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης.

Κατά την είσοδό της στο Προεδρικό Μέγαρο, η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Ρεβέκα Χαρμς, κρατούσε ένα μικρό πανό που έγραφε: «Σώστε τις Σκουριές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network