Παππάς από τη Νέα Υόρκη: Στέλνουμε πανίσχυρο μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει νέα κεφάλαιο

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Επικρατείας εγκαινίασε το νέο γραφείο Τύπου της Ελλάδας στην καρδιά του Μανχάταν

Το νέο γραφείο Τύπου της Ελλάδας, στην καρδιά του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, εγκαινίασε την Κυριακή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός τόνισε ότι «δεν είναι μόνο ημερολογιακά άνοιξη τώρα που εγκαινιάζουμε το γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Ήρθε η εποχή που επιτέλους θα ακουστεί η φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα εδώ στις ΗΠΑ, όπου είναι έκδηλος ο σεβασμός στη χώρα μας ως πατρίδα της Δημοκρατίας».

«Οι δημόσιοι λειτουργοί θα δώσουν, πλέον, τον αγώνα τους -όπως πάντα με αυταπάρνηση- από τις νέες εγκαταστάσεις του γραφείου Τύπου», πρόσθεσε ο κ. Παππάς και συνέχισε: «Το γραφείο συστεγάζεται με τον ΕΟΤ, συντονίζουμε δυνάμεις και εξοικονομούμε πόρους, ώστε -εκτός των άλλων- να υποστηρίξουμε και να προβάλλουμε προς τα έξω τον τουρισμό τον οποίο έχουν αποκαλέσει βαριά βιομηχανία της Ελλάδας κι όχι άδικα. Και, βέβαια, να στείλουμε πανίσχυρο το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι «η επιβίωση του ελληνισμού είναι το όγδοο θαύμα. Βρισκόμαστε πλέον στην έκτη γενιά και τα παιδιά μας στην Αμερική νιώθουν Έλληνες, ενώ οι κοινότητες άλλων χωρών δεν έχουν καμία σχέση με τις πατρίδες τους ήδη από την τρίτη γενιά».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας, αλλά και θεσμικοί παράγοντες που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε διεθνείς φορείς και οργανισμούς της Νέας Υόρκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network