Παππάς: Άρτιος ο διαγωνισμός – Πολύ γρήγορα θα έχει ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο

Παππάς: Άρτιος ο διαγωνισμός – Πολύ γρήγορα θα έχει ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο
Transport, Telecommunications and Energy () Council meeting in Brussels, Belgium on Dec. 4, 2017 / , 4 , 2017 sooc

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πια κανένας λόγος προσφυγής αφού οι ενδιαφερόμενοι είναι μόνο έξι

Την πεποίθησή του ότι σύντομα θα έχει ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο και μάλιστα με θετικές προοπτικές για την αγορά εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής λίγη ώρα μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικές εμβέλειας.

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές» είπε ο κ. Παππάς με δηλώσεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς στη Βουλή, στον απόηχο της επιτυχούς έκβασης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μια «άρτια και συμπαγή» διαδικασία σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. «Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις πλέον η τηλεοπτική αγορά και το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να α κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. «Αποδεικνύεται ότι όλα είναι εφικτά όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές»  πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Δεν υπάρχει λόγος προσφυγής στο ΣτΕ

Εντωμεταξύ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισήμανε ότι η υποβολή μόνον έξι υποψηφιοτήτων για επτά άδειες καθιστά απίθανο κάθε λόγο προσφυγής στο ΣτΕ ή άλλης ένστασης. «Δεν υπάρχει λόγος προσφυγής αφού δεν κινδυνεύει κάποιος να χάσει την άδεια από κάποιον άλλο» σημείωσε και σημείωσε ότι όλα θα γίνουν πιο γρήγορα. Σημείωσε, πάντως ότι θα απαιτηθεί οπωσδήποτε ένας μήνας για τον έλεγχο των υποψηφιοτήτων.

Ο κ. Παππάς τόνισε ακόμη ότι η σύμφωνα με το νόμο η έβδομη άδεια που έμεινε «ορφανή» θα μπορεί να δοθεί σε ύστερο χρόνο σε όποιον εκφράσει ενδιαφέρον να καταβάλλει τα 35 εκατ. ευρώ. Σημείωσε, επίσης, ότι σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από περισσότερους επιχειρηματίες τότε θα δημοπρατηθεί η έβδομη άδεια από το ΕΣΡ.

Ο υπουργός σχολίασε ακόμη ότι η υποβολή μόνο έξι υποψηφιοτήτων στο διαγωνισμό ακυρώνει τα επιχειρήματα όσων ζητούσαν ακόμη περισσότερες από επτά άδειες.

Παράλληλα, καθησύχασε τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για τις ραδιοφωνικές άδειες. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα προκηρυχτούν περί τις 60 με 70 ραδιοφωνικές άδειες σε κάθε περιφέρεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα