Παππάς: H αξιολόγηση θα κλείσει παρά τις ακραίες φωνές

Παππάς: H αξιολόγηση θα κλείσει παρά τις ακραίες φωνές
Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης "Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών - Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ανέφερε ότι η αλλάζει η εικόνα με αφορμή και τις δηλώσεις Γκάμπριελ στη FAZ. Καταλόγισε στη ΝΔ ότι δεν ψηφίζει τα θετικά αντίμετρα

Διαβεβαιώσεις ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, παρά τα «ανήκουστα» που προφασίζονται ακραίες φωνές στη διαπραγμάτευση έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και μίλησε για “εμπλουτισμό” της συζήτησης για την Ευρώπη με αιχμή και τις δηλώσεις Ζ. Γκάμπριελ στη FAZ.

Απαντώντας στη βουλευτή της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη που καταλόγισαν στην κυβέρνηση την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και καταλόγισαν στον πρωθυπουργό ότι λειτουργεί ως Ιανός με δύο πρόσωπα, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι για την παράταση δεν ευθύνεται η Ελλάδα αλλά οι ακραίες φωνές του ΔΝΤ. Εξέφρασε, όμως, τη βεβαιότητά του ότι «δεν θα επικρατήσουν οι ακραίες φωνές που -λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο- καθυστερούν τη διαπραγμάτευση, προφασιζόμενες πολλές φορές πράγματα ανήκουστα». Σημειωσε, μάλιστα, ότι πλέον εγείρονται και άλλες φωνές στην Ευρώπη και “η συζήτηση γίνεται πιο πλούσια”. Επικαλέστηκε ως προς αυτό το άρθρο του γερμανού ΥΠΕΞ Ζ. Γκάμπριελ στην εφημερίδα FAZ όπου αναγνωρίζει ότι το Βερολίνο επωφελείται από την συμμετοχή του στην ΕΕ.

«Να κάτσετε και να σκεφτείτε το πως θα πολιτευτείτε από εδώ και μπρος γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει» καταλόγισε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανιάτης και σημείωσε ότι στο παρελθόν η αξιωματική αντιπολίτευση καλούσε την κυβέρνηση να υπογράψει όταν «στο τραπέζι ήταν οι μονομερείς απαιτήσεις του ΔΝΤ για 4,5 δις μέτρα και έξτρα λιτότητα». Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει καταληφθεί από «αντιπολιτευτικό βέρτιγκο». «Όταν ήταν στο τραπέζι τα 4,5 δις ευρώ η ΝΔ έλεγε “κλείστε και θα ψηφίσουμε και άλλα τόσα”, τώρα που έγινε μετατόπιση, λέει ότι δεν ψηφίζει» ανέφερε ο κ. Παππάς και σημείωσε ότι η ΝΔ προφανώς δεν έχει πρόβλημα με την «τόση και άλλη τόση λιτότητα» αλλά με τα θετικά αντίμετρα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ότι η εχθρική στάση του έναντι της κυβέρνησης είναι «απολύτως ασύμβατη» με τον τόνο των συντρόφων τους στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία όταν ο κ. Τσίπρας βρίσκεται καλεσμένος στις συναντήσεις των Σοσιαλιστών πριν τις Συνόδους Κορυφής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα