Παππάς: Η ΝΔ ταυτίζεται με το ΔΝΤ

Παππάς: Η ΝΔ ταυτίζεται με το ΔΝΤ
Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σκληρή απάντηση του υπουργού Επικρατείας στις δηλώσεις του κ.Κουμουτσάκου πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο απόλυτο ψέμα”

Η πορεία της διαπραγματεύσεις βρέθηκε στο επίκεντρο εκατέρωθεν κατηγοριών μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Νίκος Παππάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως “αποτελεί θράσος του κ. Κουμουτσάκου να μιλάει για καταστροφή της οικονομίας ενώ εκπροσωπεί το κόμμα της ύφεσης του 25%. Και μάλιστα τη στιγμή που η οικονομία σταθεροποιείται” και προσθέτει: “Η ΝΔ είναι από τους ελάχιστους στην Ευρώπη και στον κόσμο που αρνούνται να δουν την παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και επιρρίπτουν ευθύνη στην Ελληνική Κυβέρνηση δικαιολογώντας όσους επιθυμούν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ πέραν της συμφωνίας του Ιουλίου. 

Με τα «διαρθρωτικά» μέτρα του ΔΝΤ, δυστυχώς, η ΝΔ επίσης συμφωνεί απόλυτα και μας ζητάει να τα αποδεχτούμε:

-ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις

-άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

-απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

-περικοπές δαπανών, δηλαδή μισθών και συντάξεων.

Επειδή δεν τα αποδεχόμαστε, ζητάει να παραιτηθούμε μήπως έρθει άλλη κυβέρνηση για να τα εφαρμόσει.

Θα περιμένουν για πολύ ακόμα και θα ξαναχάσουν.

Για την απόλυτη ταύτισή τους με το ΔΝΤ τους κρίνει καθημερινά ο λαός”.

Νωρίτερα, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και αναξιοπιστία σημειώνοντας ότι «όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν – το ζουν καθημερινά – ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά συνθλίβονται. Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης τροφοδοτούν τις υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ.

Έτσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, “σκληρής” διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δις ευρώ. Όλα αυτά είναι δική τους ευθύνη. Είναι ευθύνη Τσίπρα.

Και βέβαια, το γνωρίζουν καλά, τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία. Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τους Έλληνες, ποντάροντας στο απόλυτο ψέμα. Και μια ερώτηση: Μήπως ο κ. Τσίπρας σκοπεύει, εκτός από τον αντιμνημονιακό του εαυτό, να “διαγράψει” και τη “συνιστώσα των 53” μαζί με τον Υπουργό του των Οικονομικών;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα