Παππάς: Προθεσμία στις ιστοσελίδες έως τις 25 Μαΐου να εφαρμόσουν τον κανονισμό κυβερνοασφάλειας

ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προειδοποίησε με αυστηρά πρόστιμα όσους δεν συμμορφωθούν.Υποχρέωση δημόσιων-ιδιωτικών φορέων να ορίσουν υπεύθυνο ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα

Με τεράστια πρόστιμα απειλούνται όσες ιστοσελίδες (δημόσιες και ιδιωτικές) δεν συμμορφωθούν μέχρι τις 25 Μαΐου του 2018 με τις προβλέψεις κυβερνοασφάλειας του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, όπως προειδοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της τομεάρχη της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, κάλεσε τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων να εναρμονιστούν πλήρως με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι βάσει του νέου κανονισμού υποχρεούνται να ορίσουν υπεύθυνο συστημάτων ασφαλείας όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που κατέχουν αρχεία προσωπικών δεδομένων.

Στην αντίπερα όχθη η κυρία Ασημακοπούλου τάχθηκε υπέρ της διασυνοριακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των χάκερς.

SHARE:

24Media Network