Παππάς: Την Τετάρτη ανακοινώνεται ο οριστικός κατάλογος αδειών των τηλεοπτικών σταθμών

Παππάς: Την Τετάρτη ανακοινώνεται ο οριστικός κατάλογος αδειών των τηλεοπτικών σταθμών
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς Eurokinissi

Διαβεβαίωσε ότι η καταβολή του τιμήματος θα γίνει άμεσα. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ επιφυλάχθηκαν για το νομοσχέδιο που φέρνει τηλεοπτικό σήμα στις «λευκές περιοχές» της Digea.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί από το ΕΣΡ οριστικός κατάλογος των τηλεοπτικών σταθμών που θα λάβουν επίσημη άδεια λειτουργίας όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές με αφορμή το νομοσχέδιο το οποίο δίνει πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε 411.000 πολίτες (3,8% του πληθυσμού) που έμειναν εκτός κάλυψης από την Digea ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι στην αυριανή συνεδρίαση του ΕΣΡ «θα δούμε τον τελικό κατάλογο». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η καταβολή του τιμήματος θα γίνει άμεσα. Σημείωσε, επίσης, ότι από το 2015 οι τηλεοπτικοί σταθμοί κατέβαλαν 150 εκατ. ευρώ για φόρο διαφήμισης.

Ως προς το συζητούμενο νομοσχέδιο ο κ. Παππάς επισήμανε ότι με αυτό γίνεται ένα ακόμη  βήμα για την ρύθμιση του «ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας» όπου οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν χωρίς άδεια ενώ το σήμα ήταν ανεπαρκές ως αποτέλεσμα ενός «διαγωνισμού-παρωδία» της Digea. Σημειώνεται ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο παρέχεται εφάπαξ επίδομα 110 ευρώ στους κατοίκους των «λευκών περιοχών» για να αποκτήσουν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα μέσω εξοπλισμού από τους παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης.  Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ επιφυλάχθηκαν, πάντως, για την στάση τους επί του νομοσχεδίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα