Παππάς: Tίποτα μεμπτό στο ταξίδι στη Βενεζουέλα

Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης "Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών - Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης "Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών - Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ, η Κινα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα και δήλωσε στη διάθεση της Βουλής και της ΝΔ για διευκρινίσεις

«Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» στο ταξίδι στη Βενεζουέλα ξεκαθάρισε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς απαντώντας στη ΝΔ που ζήτησε διευκρινίσεις για την επίσκεψή που είχε πραγματοποιήσει  στη Βενεζουέλα το 2013 πριν εκλεγεί βουλευτής.

Ο κ. Παππάς σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ ανέφερε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «οποτεδήποτε και για οτιδήμοτε». « Μιλά η ΝΔ για ένα ταξίδι που έγινε το 2013 το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα» σημείωσε και υπενθύμισε ότι πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τότε οικονομικές σχέσεις με την Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

«Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν πάρα πολύ μεγάλο όγκο σχέσεων με τη Βενεζουέλα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Ανέφερε, μάλιστα, ότι είναι κατανοητό ελληνικές εταιρείες και ειδικά στο χώρο των πετρελαιοειδών να επιδιώκουν τέτοιου τύπου σχέσεις. Ο κ. Παππάς υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι ελληνικές εταιρείες θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί από αυτό αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να μην έχει σχέσεις. Πάντως επισήμανε ότι και σήμερα ελληνικές εταιρείες έχουν αναλάβει έργα υποδομής στη Βενεζουέλα.

ADVERTISING

Στην αντίπερα όχθη ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς θα πρέπει να εξηγήσει γιατί συναντήθηκε με τον "δικηγόρο των offshore" Αρτέμη Αρτεμίου. Από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι δεν πρέπει να ταυτίζονται οι δικηγόροι με τους πελάτες τους και υπενθύμισε στον κ. Βορίδη ότι εκείνος είχε υπερασπιστεί την ενεργειακή εταιρεία Energa.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλήση Παππά και Παναγιωτάκη στη Βουλή ζητεί η ΝΔ

Η ΝΔ ρωτά Τσίπρα και Παππά αν χρηματοδοτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βενεζουέλα

Ερώτηση σε Τσίπρα- Παππά για τη Βενεζουέλα καταθέτει η ΚΟ της ΝΔ

SHARE:

24Media Network