Παράδοση – Παραλαβή: Η ατάκα Καλογήρου για τα θέματα σωφρονισμού

Παράδοση – Παραλαβή: Η ατάκα Καλογήρου για τα θέματα σωφρονισμού
Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μαζί με τον απερχόμενο Μιχάλη Καλογήρου κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείου Δικαιοσύνης -

Κατά την τελετή έγιναν αναφορές στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σωφρονιστικής πολιτικής και τις ενδεχόμενες αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον απερχόμενο υπουργό Μ. Καλογήρου να υποστηρίζει για τη μεταφορά της σωφρονιστικής πολιτικής στο υπουργείο ΠροΠο ότι «τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης». Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Κ. Τσιάρας τοποθετήθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας, χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη πυλώνα της Δημοκρατίας, καταλήγοντας ότι «ο καθένας μας κρίνεται στο τέλος της διαδρομής», ενώ σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων. Παράλληλα, μίλησε για καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης και έθεσε ως στοίχημα στο τέλος της διαδρομής του στο συγκεκριμένο υπουργείο να έχει διαγράψει τις σκιές. Τέλος, ο νέος υπουργός τόνισε πως «το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι μπορέσει ο καθένας από μας να προωθήσει συγκεκριμένες επιλογές όπως αυτές περιγράφηκαν προεκλογικά και να συμβάλλουμε στο καλό της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών».

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Eurokinissi

Νωρίτερα, το λόγο πήρε ο Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία από καρδιάς στο διάδοχο του Κώστα Τσιάρα και το νέο υφυπουργό Δημήτρη Κράνη. Επεσήμανε ότι σήμερα ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 40 εκατ. ευρώ, παράλληλα έχουν ανοίξει χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, ενώ μίλησε και για τα νομοθετήματα με στόχο τη βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης. «Τα θέματα του σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης κατά την εκτίμησή μου» υποστήριξε στην ομιλία του, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σωφρονιστικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ευχήθηκε υγεία και δύναμη στους δικαστές και τους παρότρυνε να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Τέλος, ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, υποστήριξε πως εφόσον χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα θα τις κάνουν, επισημαίνοντας: «Αν χρειάζονται διορθώσεις, θα πρέπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα