Παραίτηση Δημήτρη Χατζησωκράτη από υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής

Παραίτηση Δημήτρη Χατζησωκράτη από υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής

Παραιτήθηκε από υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης

Δεν θα είναι πλέον υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, το απόγευμα της Τρίτης.

Ξεκαθάρισε όμως ότι θα παραμείνει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Επί της ουσίας, για να ανιχνεύσουμε τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή, πρόκειται για την έκφραση δυσαρέσκειας για την επιλογή του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας.

Με αυτόν τον τρόπο έμεινε εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης και να εκλεγεί η Νίκη Φούντα.

Από το περιβάλλον του ίδιου υποστηρίζεται ότι οι αντιρρήσεις του προέκυψαν, συνυπολογίζοντας τις απαιτήσεις που δημιουργεί η απόφαση της ΔΗΜΑΡ, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για συμμετοχή της στην κυβέρνηση αλλά και τη σύνθεση της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κατά την άποψη του κ. Χατζησωκράτη, είναι κρίσιμο για την ΔΗΜΑΡ και την πορεία του έργου της να υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από στελέχη με γνώση επί των οικονομικών, ώστε να εκφωνούνται με ισχυρά επιχειρήματα οι θέσεις της στο κοινοβούλιο.

Υποβάλλοντας την παραίτησή του, προέβαλλε ως λόγο ότι δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός στη θέση του επικεφαλής της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία εκ των πραγμάτων -με βάση τη στελέχωσή της - δεν μπορεί, κατά την άποψή του, να λειτουργήσει προωθητικά όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα.

Ο 51χρονος υπεύθυνος, ως σήμερα, Οικονομικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς μαζί με τον υπεύθυνο προγράμματος Σάκη Παπαθανασίου, μετείχε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ στην ομάδα εργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ η οποία κατέγραψε τα προγραμματικά σημεία σύγκλισης για την κυβερνητική συμφωνία.

SHARE:

24Media Network