Παραίτηση Κοτζιά: Ομιλία “πολιτικό σεισμό” προαναγγέλλει το “Πράττω” από το Ηράκλειο Κρήτης

Παραίτηση Κοτζιά: Ομιλία “πολιτικό σεισμό” προαναγγέλλει το “Πράττω” από το Ηράκλειο Κρήτης
Στιγμιότυπο από τις εισόδους υπουργών και υφυπουργών,για την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Εξωτερικών που υπέβαλε την παραίτησή του έχει προγραμματίσει ομιλία στα πλαίσια της κίνησης "Πράττω", την Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις εντός της κυβέρνησης μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, έπειτα από την αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης. Ο Νίκος Κοτζιάς ως επικεφαλής της πολιτικής Κίνησης Ιδεών και Δράσης “Πράττω”, έχει προγραμματίσει ομιλία εφ’ όλης της ύλης στο Ηράκλειο, την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Ο παραιτηθείς υπουργός φαίνεται να προτίθεται να ανοίξει έναν κύκλο ομιλιών-συζητήσεων ανά την Ελλάδα, με άξονα τη συμφωνία των Πρεσπών, και όχι μόνο, σε μια επαφή απευθείας με τους πολίτες, με στόχο όμως να απλωθεί σε όλη τη χώρα και συνάμα να εμφανίσει και την Κίνηση “Πράττω” με τις δικές της δυνατότητες και πρόσωπα, ως μια τάση που πλέον θα διαδραματίσει ρόλο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και της καθημερινότητας, ανά περιφέρεια στη χώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιστότοπο του ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, οι άνθρωποι του “Πράττω” πάντως στο Ηράκλειο υποστηρίζουν ότι η ομιλία Νίκου Κοτζιά την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο θα είναι βαρυσήμαντη, ικανή, όπως λένε, να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που δε θα περιοριστεί δε μόνο στη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα εκταθεί από τις συνομιλίες με την Αλβανία, μέχρι τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Αυτές βέβαια οι πληροφορίες πριν οριστικοποιηθεί η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα