Παραιτήθηκε από την Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ η Τάνια Καραγιάννη

Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής EUROKINISSI

Σε επιστολή της η κυρία Καραγιάννη εξηγεί τους λόγους της παραίτησής της, κάνοντας λόγο για όλο και συχνότερη ταύτιση του Κινήματος Αλλαγής με τον "παραδοσιακό" του αντίπαλο, τη ΝΔ.

Την παραίτησή της από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής υπέβαλε η κ. Τάνια Καραγιάννη, επικαλούμενη λόγους διαφωνίας με τις στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μέχρι σήμερα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ στην επιστολή με την οποία εξηγεί τους λόγους παραίτησης, «το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε -σχήμα οξύμωρο για προοδευτική δύναμη- να ταυτιστεί με τις πολιτικές επιλογές της συντηρητικής παράταξης και της ΝΔ».

ADVERTISING

Ταυτόχρονα, η συνδικαλίστρια και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει ότι «στην πράξη το Κίνημα Αλλαγής, υπό το φόβο της ταύτισης σε οποιοδήποτε θέμα με τον αποκαλούμενο "στρατηγικό" του αντίπαλο, έχει φτάσει σήμερα στο σημείο αφενός να ετεροκαθορίζεται και αφετέρου να ταυτίζεται -όλο και συχνότερα- με τον "παραδοσιακό" του αντίπαλο, τη Ν.Δ. Την Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει, αλλά και για αυτά που πιστεύει! Άραγε το Κίνημα Αλλαγής ταυτίζεται και σε αυτό με τον κύριο Μητσοτάκη; Διότι διαφορετικά τι ακριβώς εννοεί όταν μιλάει για "στρατηγική ήττα" του ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως είναι λογικό, η πρακτική αυτή κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν τα πράγματα οδηγούνται αναπόδραστα προς την κατεύθυνση της κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, επιλογή που πέραν των υπολοίπων δείχνει ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι η (κατά το πρόσφατο παρελθόν) κυβερνητική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά ήταν εκείνη που του έδωσε το οριστικό χτύπημα και οδήγησε τον παραδοσιακό του ψηφοφόρο να του στρέψει την πλάτη. Για την επιλογή, όμως, αυτή (δηλαδή της συνεργασίας με τη ΝΔ) δεν ευθύνεται κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ευθύνεται κανένας άλλος, εκτός από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ», επισημαίνει η κ. Καραγιάννη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network