Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης
Παραίτηση υπέβαλε την Παρασκευή 31/7 ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης Eurokinissi

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.

Ο κ. Κράνης έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, στην οποία εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας».

Ο κ. Κράνης είναι δικαστικός. Εργάστηκε στο πρωτοδικείο Πειραιώς, ως πρωτόδικος στην Χαλκιδική, ενώ προήχθη στον βαθμό του Εφέτη στο Εφετείο Αθηνών το 1998 και έγινε μέλος του Αρείου Πάγου το 2010. Το 2017 μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία της Βασιλικής Θάνου, προτάθηκε πρώτος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την Προεδρία του Ανώτατου Δικαστηρίου, ωστόσο για την θέση επελέγη ο Βασίλειος Πέππας. Αποχώρησε από την υπηρεσία με τον βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου 2019.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ανέλαβε υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση με υπουργό τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τι αναφέρει η επιστολή παραίτησης του κ. Κράνη

Ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσότακη, αφού τονίζει ότι στο διάστημα από τον Ιούλιο 2019 μέχρι τώρα παρήχθη σημαντικό έργο με άξονα τις βασικές κυβερνητικές κατευθύνσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ωστόσο ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου, τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω, όπως προπάντων η συμμετοχή μου σε συλλογικό έργο ερμηνείας του ΚΠολΔ ή ανάλογες ερμηνευτικές προσεγγίσεις ευρωπαϊκών κανονισμών, με αναγκάζουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, αφού η ενασχόληση με τα καθήκοντα της θέσης αυτής οφείλει να είναι συνεχής και χωρίς περισπασμούς από εξωτερικούς παράγοντες. Παρακαλώ να δεχθείτε, για τους λόγους αυτούς, την παραίτησή μου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου προς όφελος της πατρίδας μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα