Παρασκευόπουλος: Κάτω από την κουκούλα υπάρχει άνθρωπος

Διαμαρτυρία μαθητών στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου,σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008.Επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των μαθητών (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαμαρτυρία μαθητών στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου,σήμερα Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008.Επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των μαθητών (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Εμμένει στην άποψή του για διάλογο με τους κουκουλοφόρους ο υπουργός Δικαιοσύνης και εξέφρασε την διαφωνία του επί του ζητήματος με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση

"Υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο", δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι επιμένει στην άποψή του για διάλογο με τους κουκουλοφόρους, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έχει διαφορετική άποψη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο διάλογος ταιριάζει πάντα όποτε έχεις απέναντί σου ένα ανθρώπινο όν.

ADVERTISING

Σχολιάζοντας την κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου, είπε ότι η κριτική είχε αρχίσει ήδη από την πρώτη ημέρα που θεσπίστηκε, καθώς 41 ποινικολόγοι είχαν ήδη υπογράψει κείμενο κατά των συγκεκριμένων φυλακών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε ότι η κατάργηση ενός θεσμικού μοντέλου δεν σημαίνει λιγότερη ασφάλεια.

Για τον Δομοκό, εξήγησε πως λόγω γεωγραφικής θέσης δεν είναι η ασφαλέστερη φυλακή. Τόνισε χαρακτηριστικά πως αν πχ για κάποιους λόγους δύο κρατούμενοι έπρεπε να βρίσκονται σε διαφορετικές φυλακές , αλλά έπρεπε και οι δυο να κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, βάση της προηγούμενης νομοθεσίας, οδηγούνταν και οι δύο στον Δομοκό.

Σχετικά με την κριτική για επίσπευση των αποφυλακίσεων, είπε ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη έξοδος ανθρώπων που έχουν βαριές καταδίκες, σημειώνοντας ότι η φυλακή χειροτερεύει τη σχέση των ανθρώπων με την εγκληματικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κραυγή αγωνίας Γιάννη Πανούση: Πώς νοούν οι "καθαρόαιμοι" Αριστεροί την αστυνομία; Να καίγονται αστυνομικοί από κουκουλοφόρους;

Πανούσης για Σκουριές: Πρέπει να λυθεί το θέμα. Θα έχουμε νεκρούς εκεί

SHARE:

24Media Network