Παρέμβαση Κικίλια στον ΕΟΠΥΥ για τους εγκαυματίες στο Μάτι

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας EUROKINISSI

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και συγκαλεί αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές κλπ να δίδονται άμεσα και δωρεάν στους ανθρώπους που υπέστησαν εγκαύματα πέρυσι στο Μάτι.

Την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες των εγκαυματιών στο Μάτι, ότι δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού Κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται.

Συγκαλώ αύριο εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση, ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ότι χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι, ο υπουργός Υγείας απάντησε: “Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Δε μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την Ελληνική Πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάτι: Ένας χρόνος από την τραγωδία - Μνημόσυνο για τα 102 θύματα

Η Κινέττα και το Μάτι πριν και μετά την απόλυτη καταστροφή

SHARE: