Παρέμβαση στην πολιτική ζωή βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση στην πολιτική ζωή βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική ζωή βλέπει το ΠΑΣΟΚ πίσω από τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου

Αναμενόμενη ήταν η έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, μετά την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη να ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, σε δήλωσή του κάνει λόγο για "επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας από τον κ. Πεπόνη.

Αυτό όμως είναι μάλλον μία φράση εντυπωσιασμού.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο ισχυρισμός ακόμα και για "καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα".

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Μπεγλίτη έχει ως εξής:

"Αφού για δεύτερη φορά οι 'καταγγελίες' των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε 'άνθρακας ο θησαυρός', ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος".

SHARE:

24Media Network