ΠΑΣΟΚ για αεροδρόμιο Πάρου: Η κυβέρνηση σπεύδει να εγκαινιάζει έργα άλλων

Με παρουσία εκατοντάδων Παριανών, αλλά καί ξένων επισκεπτών έγινε η υποδοχή της πρώτης αφιξης πτήσης στό νέο αεροδρόμιο Πάρου την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016. Η πρώτη επίσημη πτήση στο νεότευκτο αεροδρόμιο, πραγματοποιήθηκε με 78θέσιο αεροσκάφος Dash 8 Q400 της εταιρείας Olympic Air. Το νέο αεροδρόμιο δίνει την δυνατότητα προσγείωσης - απογείωσης σε μεγαλύτερα αεροσκάφη, γεγονός που αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά την θερινή περίοδο. Ο αεροσταθμός έκτασης 750 τ.μ. έχει προοπτική επέκτασης στα 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Το έργο ξεκίνησε το 2012. Τούς πρώτους επιβάτες υποδέχθησαν ο δήμαρχος Πάρου Ι. Κωβαίος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Μαν. Γλέζος, ο ιδιοκτήτης της Αegean κ. Βασιλάκης, ο βουλευτής Κυκλάδων Ι. Βρούτσης, κ.α.
(EUROKINISSI/PANORAMA PRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ)
Με παρουσία εκατοντάδων Παριανών, αλλά καί ξένων επισκεπτών έγινε η υποδοχή της πρώτης αφιξης πτήσης στό νέο αεροδρόμιο Πάρου την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016. Η πρώτη επίσημη πτήση στο νεότευκτο αεροδρόμιο, πραγματοποιήθηκε με 78θέσιο αεροσκάφος Dash 8 Q400 της εταιρείας Olympic Air. Το νέο αεροδρόμιο δίνει την δυνατότητα προσγείωσης - απογείωσης σε μεγαλύτερα αεροσκάφη, γεγονός που αυξάνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά την θερινή περίοδο. Ο αεροσταθμός έκτασης 750 τ.μ. έχει προοπτική επέκτασης στα 5.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου. Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου έχει δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Το έργο ξεκίνησε το 2012. Τούς πρώτους επιβάτες υποδέχθησαν ο δήμαρχος Πάρου Ι. Κωβαίος, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, ο Μαν. Γλέζος, ο ιδιοκτήτης της Αegean κ. Βασιλάκης, ο βουλευτής Κυκλάδων Ι. Βρούτσης, κ.α. (EUROKINISSI/PANORAMA PRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) EUROKINISSI

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου από τον πρωθυπουργό

«Ο πρωθυπουργός έσπευσε και πάλι στο Αιγαίο για να εγκαινιάσει ένα έργο, η ολοκλήρωση της κατασκευής του οποίου απλώς συνέπεσε με τις ημέρες της κυβέρνησης του», αναφέρει σε ανακοίνωσή ανακοίνωσή του ο τομέας Πολιτικής Νησιωτικών Χωρών του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου από τον πρωθυπουργό.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως, αφού με την αρνητική για τα νησιά πολιτική της κατήργησε κάθε ευεργετικό μέτρο νησιωτικής πολιτικής σε βάρος της οικονομίας και του επιπέδου ζωής των νησιωτών μας, σήμερα σπεύδει να εγκαινιάζει έργα άλλων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναλώνεται στις φιέστες εγκαινίων, «προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδράνειά της για το βάλτωμα των αναγκαίων έργων υποδομής στα νησιά μας, που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μεθοδικά προγραμμάτισαν, σχεδίασαν και δρομολόγησαν, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, εφαρμόζοντας ήδη από το 2000 μια αναπτυξιακή νησιωτική πολιτική».

Στη συνέχεια, τόνισε πως «η πραγματικότητα της ολοκλήρωσης ενός τόσο σημαντικού έργου συλλογικής προσπάθειας, όπου το ΠΑΣΟΚ είχε μεγάλη συμμετοχή στον προγραμματισμό και την υλοποίηση του, έφθασε να ευτελίζεται και να γίνεται αντικείμενο άγριας αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

«Εκείνο πού μετράει στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε, ιδιαίτερα χρήσιμο για την Πάρο και την Αντίπαρο αλλά και τα γύρω νησιά και καλείται η παρούσα κυβέρνηση με την πολιτική της να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες του νέου αεροδρομίου της Πάρου» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

SHARE:

24Media Network