ΠΑΣΟΚ για Παπανδρέου και νέο κόμμα: Δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Οι μνήμες είναι πολύ νωπές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πώς σχολιάζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη στη δήλωση Παπανδρέου που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος αλλά και το γενικότερο κλίμα των ημερών

Ο Γιώργος Παπανδρέου "είναι σαν να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των γεγονότων για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης".

Έτσι αποτιμούν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τη σημερινή γραπτή δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προσθέτουν: "Δεν διαβλέπουμε κάποια ανταπόκριση. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και οι μνήμες είναι πολύ νωπές".

Σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων, πηγές της Χαρ. Τρικούπη σχολίασαν όλες τις εξελίξεις, από τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου, τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο περί εξόδου από το ευρώ μέχρι τα σενάρια χαλάρωσης του προγράμματος από τους Ευρωπαίους, το πολιτικό κλίμα και το ενδεχόμενο εκλογών, αλλά και αναφορικά με τη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον αρχηγό του SPD.

Χαρακτηρίζουν ως σενάρια "εκτός εποχής" τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο περί εξόδου από το ευρώ και επισημαίνουν ότι "το θέμα δεν είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά το ενδεχόμενο να πτωχεύσει μέσα στο ευρώ", τονίζοντας ότι "τον Έλληνα πολίτη τον ενδιαφέρει να λειτουργεί η οικονομία".

Ως προς τα σενάρια χαλάρωσης του προγράμματος από τους Ευρωπαίους, οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν ότι η Γερμανία σέβεται τη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού και πως αν ο ελληνικός λαός πάρει αποφάσεις που θα τον οδηγήσουν σε αδιέξοδο, υπάρχουν οι μηχανισμοί για να τηρηθεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο συμφωνιών. Χαρακτηρίζουν δε "αφελή και επικίνδυνη" τη σκέψη ότι οι Ευρωπαίοι θα χαριστούν σε μια νέα κυβέρνηση.

Αναφορικά με το πολιτικό κλίμα και το ενδεχόμενο εκλογών, σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη επιδιώκει και επιθυμεί να βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας και υπογραμμίζουν ότι "σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε εκλογές και επιλεγεί μια άλλη στρατηγική, ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να ζήσει μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία". Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρουν ότι "δεν μπορεί κάποιοι να φέρουν το βάρος της αλήθειας και κάποιοι άλλοι την ελευθεριότητα του ψέματος", για να τονίσουν ότι "οι εκλογές θα κριθούν προεκλογικά και όχι με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν σήμερα".

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση που είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφέρουν ότι ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να βοηθήσει ως αρχηγός του SPD, μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για να εξελιχθεί ομαλά η ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια της ομοσπονδιακής Βουλής, για την παράταση και τη συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιδρύει νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου; "Θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας", το μήνυμά του

SHARE:

24Media Network