ΠΑΣΟΚ: Και ο Γιάννης Κανελλάκης υποψήφιος για την προεδρία

Διαβάζεται σε 4'
Ο Γιάννης Κανελλάκης
Ο Γιάννης Κανελλάκης kanellakisyiannis.gr

“Κλείδωσε” και η έβδομη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιάννη Κανελλάκη να ανακοινώνει ότι διεκδικεί και αυτός την προεδρία του κόμματος.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία του κόμματος ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης.

Πρόκειται για τον έβδομο υποψήφιο, μετά τη Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη, Παύλο Γερουλάνο και Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Κανελλάκης στην ανακοίνωσή του σημείωσε μεταξύ άλλων πως “ήταν παρών στους αγώνες του κινήματος, με οραματιστή τον ηγέτη Ανδρέα και μάλιστα δύο φορές ήμουν και υποψήφιος βουλευτής” ενώ απευθυνόμενος στον αείμνηστο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, δήλωσε “δεν θα σε προδώσουμε ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό”.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Κανελλάκη:

Ανδρέα, δεν θα σε προδώσουμε ποτέ…! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό..!

Μετά από τις τελευταίες εργασίες της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τις ανακοινώσεις του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και την παρότρυνση εκατοντάδων φίλων και γνωστών, σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για την προεδρία του κόμματος!

Σας θυμίζω ότι για πολλά χρόνια, ήμουν παρών στους αγώνες του κινήματος, με οραματιστή τον ηγέτη Ανδρέα και μάλιστα δύο φορές ήμουν και υποψήφιος βουλευτής. Ως μαχόμενος δημοσιογράφος για περίπου 40 χρόνια, ήμουν και παραμένω στην πρώτη γραμμή κοντά στους πολίτες και αναδεικνύω τα προβλήματα τους, από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς στους οποίους εργαζόμουν και συνεργάζομαι, πιστός στις αξίες και την ιστορική διακήρυξη του κινήματος, Σε περίπτωση, που τα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, με τιμήσουν με την ψήφο τους, θα συνεχίσω να μάχομαι και από το μετερίζι αυτό, υπέρ των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και κατά της καρεκλομανίας, καρεκλολατρείας και της εξουσιομανίας και σαφώς κατά των λαοκτόνων μέτρων!

Επίσης κατά της φτώχειας και της αισχροκέρδειας, όπως πάντοτε έπραξα και πράττω στην ζωή μου. Το κίνημα ΠΑΣΟΚ είναι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού και να διεκδικεί τα καλύτερα για την χώρα και τους πολίτες της. Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων! Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε από τον λαό, για τον λαό και όχι για τους βαρόνους, διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους και καρεκλοκένταυρους!

Ανδρέα, δεν θα σε προδώσουμε ποτέ..! Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό..!”

Ποιος είναι ο Γιάννης Κανελλάκης

Ο Γιάννης Κανελλάκης είναι γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα Αττικής. Ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία ως ιδρυτής και διευθυντής της εβδομαδιαίας ελληνο-αμερικανικής εφημερίδας “Οι Ρεπόρτερς”, που εκδιδόταν στη Νέα Υόρκη από το 1990 έως το 1997​.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε στην Ελευθεροτυπία και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου κάλυπτε κοινωνικά, πολιτικά και διεθνή θέματα. Επιπλέον, εργάστηκε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και New Channel, παρουσιάζοντας ενημερωτικές εκπομπές και δημοσιογραφικά οδοιπορικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό​.

Ως πολεμικός ανταποκριτής, ο Κανελλάκης κάλυψε πολεμικές επιχειρήσεις στη Βαγδάτη, τη Γιουγκοσλαβία, τον Λίβανος, τη Γάζα, το Νταρφούρ και την Οσσετία. Συνολικά, βρέθηκε σε εμπόλεμες ζώνες τουλάχιστον 23 φορές.  Στο βιογραφικό του μετρά, επίσης, συνεντεύξεις από σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες όπως ο Γιασέρ Αραφάτ και ο Τεντ Κένεντι.

Ο Γιάννης Κανελλάκης
Ο Γιάννης Κανελλάκης kanellakisyiannis.gr

Έχει λάβει μέρος σε πολλές αποστολές φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος, με γιατρούς, νοσοκόμους, σε περιοχές όπου έγιναν φυσικές καταστροφές, όπως τσουνάμια και σεισμοί.

Ο Γιάννης Κανελλάκης είναι επίσης συμπαραγωγός τριών ιστορικών ντοκιμαντέρ μαζί με τον γνωστό σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ, για την γερμανική κατοχή στην Κρήτη και τους γερμανικούς βανδαλισμούς και θηριωδίες σε μαρτυρικά χωριά του νησιού!

Τελευταία εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό BlueSky ως παρουσιαστής κοινωνικών και πολιτικών εκπομπών ενώ βρέθηκε απεσταλμένος ως πολεμικός ανταποκριτής στον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας.

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε ραδιοφωνικές εκπομπές στον σταθμό ERT OPEN. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Σημειώνεται πως στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, ο Κανελλάκης κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, με ένα εκλογικό κέντρο που ξεχώρισε για την απλότητά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα