ΠΑΣΟΚ κατά Καμμένου με αφορμή την πτώση του Μιράζ

ΠΑΣΟΚ κατά Καμμένου με αφορμή την πτώση του Μιράζ

Ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας για προβλήματα συντήρησης και διαθεσιμότητας, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για προβλήματα συντήρησης και διαθεσιμότητας, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, στις Ένοπλες Δυνάμεις κατηγορεί ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Άμυνας.

"Ο τομέας άμυνας του ΠΑΣΟΚ εύχεται την ταχεία ανάρρωση του Ιπταμένου που εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος του, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ βρισκόταν νότια των Σποράδων.

Τα προβλήματα συντήρησης και διαθεσιμότητας, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, στις Ένοπλες Δυνάμεις τα έχει επισημάνει ο τομέας άμυνας του ΠΑΣΟΚ από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο κ. ΥΕΘΑ όμως συνεχίζει να αδιαφορεί τόσο για τα μαχητικά αεροσκάφη, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, όσο και για την εκπαίδευση των ιπταμένων που τα χειρίζονται η οποία εκπαίδευση σήμερα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει γνωρίσει η Πολεμική Αεροπορία.  Στην τότε επισήμανσή μας μας απάντησε, με non paper, ότι «…. Αντί να εκδίδει ακατάληπτες ανακοινώσεις, ας ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ την απολογία του.»", αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

"Κύριε Υπουργέ καλό θα ήταν να λύσετε τα προβλήματα διαθεσιμότητας τόσο των μαχητικών αεροσκαφών όσο και των πυροσβεστικών αλλά και των λοιπών ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία μετά λύπης πληροφορούμαστε ότι είναι πολύ χαμηλή", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την ανέλκυση του αεροσκάφους Mirage-2000 εξετάζει το ΓΕΑ

Έπεσε Mirage 2000 νότια των Σποράδων. Σώος ο πιλότος

SHARE:

24Media Network