ΠΑΣΟΚ: Οδηγεί στις καλένδες εκλογικό νόμο, σπάσιμο δήμων

ΠΑΣΟΚ: Οδηγεί στις καλένδες εκλογικό νόμο, σπάσιμο δήμων

Την απόφαση να μην στηρίξει ούτε του σπάσιμο των δήμων ούτε τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα στις δημοτικές και περιφερειακές έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ.

Την απόφαση να μην στηρίξει ούτε του σπάσιμο των δήμων ούτε τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα στις δημοτικές και περιφερειακές έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ανακοίνωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σε περίπου 100 δημάρχους του κόμματος που συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία της ΚΕΔΕ, ο  γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος και ο γραμματέας ΑυτοδιοίκησηςΦώτης Χατζημιχάλης.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι τρεις εκπρόσωποι του κόμματος, μετά και τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, η Χαριλάου Τρικούπη έχει αποφασίσει να μην στηρίξει τα δύο νομοθετήματα που προτίθεται να φέρει (;) ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο ο Π. Ρήγας όσο και ο Π. Κουκουλόπουλος άφησαν να εννοηθεί ότι εφόσον η ΝΔ επιμείνει τότε το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να θέσει ακόμη και θέμα συνοχής της κυβέρνησης.

Άφαντοι Μιχελάκης, Γρηγοράκος

Η μόνη παραχώρηση που, ειπώθηκε ότι,  μπορεί να κάνει το συγκυβερνών κόμμα είναι να υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο ώστε να ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές, δηλαδή το 2019, εκτός κι αν, στα πρότυπα του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές, υπερψηφιστεί από 180 βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε στους δημάρχους μία ημέρα πριν την έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ  κατά τη διάρκεια της οποίας οι δήμαρχοι (και της ΝΔ) δήλωσαν τη διαφωνία τους τόσο με το σπάσιμο των δήμων όσο και με το νέο εκλογικό νόμο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τόσο στην άτυπη συνάντηση των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ όσο και στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ δεν παρέστη εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στην πρώτη ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ και των δύο νομοθετημάτων και στη δεύτερη ο εμπνευστής τους, υπουργό Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

πηγή: aftodioikisi.gr

SHARE:

24Media Network