ΠΑΣΟΚ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Intellexa εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση

Διαβάζεται σε 2'
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στον όμιλο Intellexa, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι “τους εκθέτει”.

«Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στον όμιλο Intellexa -συμπεριλαμβανομένης και της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα- καθώς και στον ιδρυτή του, Tal Jonathan Dilian, εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά για την επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να διερευνήσει τις σχέσεις της Intellexa με κυβερνητικούς παράγοντες που είχαν την έδρα τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο αξιοποίησε το παράνομο λογισμικό Predator αλλά έδινε και άδειες εξαγωγής του σε αυταρχικά καθεστώτα τρίτων χωρών κατά παράβαση μάλιστα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας» τονίζεται στη συνέχεια και προστίθεται ότι «ο Πρωθυπουργός δεν εκδίωξε τον αρμόδιο τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Σμυρλή που υπέγραφε τις εν λόγω άδειες εξαγωγής, αλλά τον επιβράβευσε διορίζοντάς τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ερχόμενου συνεδρίου της».

«Άραγε είναι και η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης μια ακόμη “συμπαιγνία” εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως υπό καθεστώς αυστηρών κυρώσεων έθεσε το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τις εταιρείες και τους βασικούς μετόχους των εταιρειών που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό υποκλοπών Predator.

Επιβλήθηκαν κυρώσεις σε βάρος του Tal Dilian, ιδρυτή της κοινοπραξίας Intellexa, της συζύγου του Sara Aleksandra Fayssal Hamou και πέντε νομικών οντοτήτων της κοινοπραξίας Intellexa. Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων, τα οποία είτε βρίσκονται στις ΗΠΑ ή στην κατοχή ή τον έλεγχο υπηκόων των ΗΠΑ, «παγώνουν» και πρέπει να αναφέρονται στην OFAC.

Τυχόν οντότητες που ανήκουν, άμεσα ή έμμεσα, μεμονωμένα ή συνολικά, κατά 50% ή περισσότερο στα εν λόγω πρόσωπα, τελούν επίσης υπό καθεστώς κυρώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα