Βερναρδάκης: 'Παθογένεια της Δημοκρατίας η αυτονόμηση των ΜΜΕ'

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Κατήγγειλε αυτονόμηση πολιτικό-οικονομικών κύκλων μέσω των ΜΜΕ. Υπεραμύνθηκε την ανάγκη ρύθμισης του πεδίου

Σκληρή επίθεση στα ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στους «πολιτικό-οικονομικούς» κύκλους που διαπλέκονται με αυτά εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπερασπιζόμενος την ανάγκη να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και στην Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι μια από τις μεγάλες παθογένειες της Δημοκρατίας είναι η αυτονόμηση των Μέσων Ενημέρωσης και συγκεκριμένων πολιτικο-οικονομικών κύκλων» είπε ο κ. Βερναρδάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την διοικητική μεταρρύθμιση και κατήγγειλε κατάχρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ενημέρωσης, παραπέμποντας ουσιαστικά στο γεγονός ότι ιδιωτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια εδώ και δεκαετίες. «Προφανώς και πρέπει να γίνει ρύθμιση. Το τι ρύθμιση χρειάζεται είναι άλλη συζήτηση…» συμπλήρωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες για τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση αλλά όχι και για την ανάγκη να νομιμοποιηθεί το καθεστώς της ραδιοτηλεόρασης για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Τα ΜΜΕ λειτουργούν ανεξέλεγκτα, δεν τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης. 

Εν τω μεταξύ, το Ποτάμι εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για την τροπολογία που κατέθεσε με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση των καναλιών. «Πρόσφατα συζητήσαμε την τροπολογία Παππά για το ΕΣΡ και μας φλόμωσε στο ψέμα για τον αριθμό των αδειών» ισχυρίστηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας.

Νέα Δημοκρατία: Απειλείται η ελευθερία του Τύπου

«Όταν υπουργός της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει, μέσα στη Βουλή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως “παθογένεια της Δημοκρατίας”, τότε η ελευθερία του Τύπου απειλείται.

Τέτοιου είδους καθεστωτικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό για τη δημόσια διοίκηση κ. Βερναρδάκη, οφείλουν άμεσα να τις καταδικάσουν ο πρωθυπουργός και ο “υπουργός – καναλάρχης” κ. Παππάς.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στη συντονισμένη προσπάθεια άλωσης της ελευθεροτυπίας».

SHARE:

24Media Network