Παυλόπουλος: Η κόπωση της κοινής γνώμης για το Κυπριακό, ενέχει τον κίνδυνο εφησυχασμού

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε εγρήγορση για να αποφύγουμε τον εφησυχασμό στο Κυπριακό κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του στο ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής

Η επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών δημιουργεί μια θετική προοπτική για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε χαιρετισμό του, που ανέγνωσε η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα, στο χθεσινό ετήσιο δείπνο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Ωστόσο σημείωσε ότι είναι «σκόπιμο να μετριάσουμε τις υπερβολικές προσδοκίες, μέχρις ότου διαπιστώσουμε ότι η άλλη πλευρά είναι ειλικρινά διατεθειμένη να συμβάλει, με εποικοδομητικό τρόπο, στην επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος».

«Η καλλιέργεια κλίματος ευφορίας, σε συνδυασμό με την, βεβαίως αδικαιολόγητη, κόπωση που υφέρπει σ’ ένα μέρος της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με την διαχείριση του Κυπριακού προβλήματος, ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε εφησυχασμό. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε λύση που δεν θα είναι αμοιβαία αποδεκτή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη», επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε η συμβολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά την συμβατότητα της λύσης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού υπογράμμισε ότι το Κυπριακό παραμένει, 40 χρόνια και πλέον, μια βαθειά πληγή για τον Ελληνισμό κάλεσε την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής να συνεχίσει, με την ίδια αποφασιστικότητα, τις προσπάθειες ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας και απόδοσης τιμής σ’ όλους όσους στέκονται σταθερά στο πλευρό του Κυπριακού Ελληνισμού και συνηγορούν υπέρ της προώθησης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, όπως το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης Γερουσιαστής Charles Schumer.

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε «το τεράστιο έργο που επιτελεί η Ομογένεια, Ελληνική και Κυπριακή, στον Τόπο αυτόν, όπου την οδήγησαν ιστορικές, κοινωνικές και επαγγελματικές συγκυρίες», έργο το οποίο, όπως συμπλήρωσε, «δεν εξαντλείται στη διατήρηση του ελληνικού της χαρακτήρα μέσω της γλώσσας και της βιωματικής τήρησης ηθών και εθίμων, αλλά και στην οικοδόμηση στέρεων δεσμών με την Χώρα υποδοχής, μέσω της διαρκούς αλληλεπίδρασης των μελών της με την τοπική κοινωνία».

«Η αλληλεπίδραση αυτή είναι εξόχως σημαντική διότι δεν περιορίζεται σε απλή διάδοση και προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής παιδείας. Εκτείνεται και στον χώρο της πολιτικής, με την ακούραστη και διαρκή φροντίδα των μελών της Ομογένειας ως προς την ενημέρωση, για τους εθνικούς αγώνες και στόχους, της ευρύτερης κοινωνίας και των πολιτικών θεσμικών παραγόντων στις χώρες διαβίωσης», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή επιτυχία και συνέχεια στο πολύπλευρο και πολύτιμο για τον Ελληνισμό εθνικό έργο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

SHARE:

24Media Network